Blog

Ce trebuie știi când cumperi un tensiometru?

tensiometru-tensiune-arteriala-masurare-hipertensiune-infarct

Persoanele cu probleme de hipertensiune arterială sunt sfătuite să monitorizeze starea de sănătate și nivelul tensiunii arteriale. Acest lucru trebuie să se realizeze cât mai des, nu doar în instituțiile medicale, ci și acasă. Profesioniștii în domeniul sănătății spun că urmărirea unor astfel de pacienți trebuie să fie permanentă. Pentru a face acest lucru este esențială utilizarea unui echipament potrivit și cât mai exact. Pentru a verifica tensiunea arterială, instrumentul potrivit este tensiometrul. Dar care produs este cel mai indicat? Ce funcții diferențiază aparatele prezente în oferta magazinelor?

Ce este un tensiometru?

Tensiometrul este un dispozitiv medical folosit pentru a măsura tensiunea arterială. Aceasta a fost măsurată pentru prima dată la sfârșitul anilor 1800, cu un aparat rudimentar. Acum există pe piață mai multe modele de tensiometru, unele dintre ele având chiar funcții Smart și conectare la rețeaua de internet.

Tensiometrul poate fi automat sau manual, pentru utilizatorii obișnuiți fiind indicat un tensiometru automat cât mai precis, care să le oferi date exacte.

Avantajele folosirii unui tensiometru

Acest aparat nu mai este folosit doar în cabinetele medicale, putând fi folosit și acasă, cu ușurință, de persoanele care doresc să își monitorizeze tensiunea arterială.

Rezultatele sunt exacte și este evitată emoția pe care multe persoane o au în cabinetul unui medic, o stare de spirit care poate influența, pe moment, rezultatul măsurării tensiunii.

Persoanele care își monitorizează tensiunea arterială acasă cu un astfel de aparat pot acționa în cazul unor valori neconforme, fie apelând la tratamentul medicamentos recomandat de medic, fie anunțând personalul medical că valorile tensiunii arteriale sunt neconforme.

Pentru cei care suferă de hipertensiune arterială, un astfel de aparat nu este deloc un moft, ci un dispozitiv medical necesar.

Tipuri de tensiometre existente:

  • manual: Model clasic ce conține un stetoscop și manometru, era folosit în spitale pentru că modelele automate nu erau atât de precise.
  • automat: Este un aparat ce a automatizat întregul proces sau citirii tensiunii arteriale. Printr-o simplă apăsare de buton, aparatul, montat la încheietură sau pe partea superioară a brațului, afișează valorile tensiunii arteriale și pulsului. Acest tip de aparat poate fi folosit și de personalul medical și de oameni obișnuiți. Cele mai multe dintre recomandările din acest articol sunt tensiometre de tip automat, ce se montează la încheietură sau pe braț.

Care sunt criteriile de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un tensiometru?

  • tipul tensiometrului, manual sau automat. Recomandarea noastră este să alegeți unul automat datorită ușurinței în folosire și faptului că acest tip de aparat a devenit foarte precis.
  • ușurință în folosire. Tensiometrele care se montează la încheietură sunt mai ușor de folosit, dar cele care se prind pe partea superioară a brațului sunt, de obicei, mai exacte.
  • tipul alimentării: pe baterii, la priză sau ambele. Deși este de preferat pentru că vă puteți deplasa oriunde cu el, un tensiometru pe baterii e posibil să rămână fără energie când aveți nevoie mai mare de el. De aceea este de preferat să aveți un tensiometru care se poate alimentat și la priză.
  • afișajul (display): Un ecran mai mare permite afișarea rezultatelor mai clar și mai lizibil. De asemenea nivelul de luminozitatea ecranului trebuie să fie suficient pentru a permite citirea cu ușurință a datelor.
  • memorie pentru stocarea valorilor: Un dispozitiv care permite înregistrarea valorilor tensiunii arteriale vă va fi folositor pe termen lung pentru că vă va permite să comparați mai multe măsurători și să vă dați seama de evoluția tensiunii arteriale pe perioade mai îndelungate.
tensiometru-digital-masurare-brat-catena-pret

Recomandări înainte de a vă măsura tensiunea arterială

Indiferent ce aparat folosiți este necesar să respectați câteva recomandări, reușind în acest fel să obțineți valori cât mai exacte, reale, ale tensiunii arteriale.

1) cu 30 de minute înainte de a vă măsura tensiunea arterială este indicat să nu faceți baie, să nu consumați alcool sau cofeină, să nu fumați, să nu mâncați sau să nu faceți efort fizic. Toate aceste activități se știe că măresc ritmul inimii și influențează valoarea măsurătorilor.

2) și stresul influențează activitatea inimii și crește valoarea tensiunii arteriale așa că este recomandat să fiți cât mai calm atunci când vă măsurați tensiunea.

3) încercați să vă luați tensiunea într-un loc în care este liniște și atenția nu vă este distrasă.

4) de pe brațul pe care o să puneți tensiometrul aveți grijă să scoateți hainele mulate strâns care pot afecta valorile circulației sanguine.

5) poziția corectă a corpului: Așezat pe scaun cu picioarele pe podea. Sprijiniți brațul pe masă astfel încât manșeta tensiometrului să fie la același nivel cu inima.

6) încercați să nu vă mișcați și să nu vorbiți în timp ce aparatul măsoară tensiunea.

7) notați valorile afișate de tensiometru de fiecare dată pentru a le putea arăta medicului și pentru a stabili o evoluție a tensiunii arteriale în timp.

inpriza.ro

1 - Tensiometru complet automat de braț Omron M300, validat clinic, Tehnologie Intellisense, afișaj LCD, alb

Omron M300 este un tensiometru compact, este în întregime automat și se bazează pe principiul oscilometric pentru măsurările sale.

Afișajul digital este LCD, suficient de mare pentru a vedea clar valorile măsurătorilor.

Funcționează alimentat de patru baterii AA.

inpriza.ro

2 - Tensiometru de antebraț U80EH, 180 memorii, sistolic/ diastolic, alb

Este un produs simplu și ușor de folosit, un tensiometru complet automat care măsoară tensiunea arterială folosind metoda oscilometrică.

Pe ecran sunt afișate pulsul, tensiunea sistolică și diastola.

Aparatul afișează și avertismente în cazul în care detectează o aritmie.

Se pot memora 180 de rezultate, doi utilizatori fiecare cu câte 90 de rezultate.

Funcționează cu patru baterii AA, afișează nivelul de încărcare a acestora și se oprește după două minute, dacă nu este folosit, pentru a prelungi durata de viață a bateriilor.

inpriza.ro

3 - Tensiometru digital de încheietură Sanitas SBC15, sistem WHO

Acest tensiometru se poate monta la încheietura mâinii.

Este mai ușor de folosit decât un tensiometru care se montează pe braț, dar nu este atât de precis ca acestea.

Aparatul are un display suficient de mare, rezultatele se pot citi foarte ușor.

Se pot stoca în memoria tensiometrului 60 de rezultate.

Aparatul vine și cu o geantă de transport.

inpriza.ro

4 - Tensiometru de braț electric amXea BM80EH alb, 180 memorii, sistolic/diastolic, manșetă 22-42 cm

Pentru a folosi acest tensiometru este nevoie să montați manșeta la nivelul brațului superior, apoi, printr-o simplă apăsare de buton, aparatul pornește măsurarea tensiunii arteriale.

Detectează neregularitățile ritmului cardiac și afișează un avertisment, poate stoca informațiile a doi utilizatori (câte 90 de măsurători ale tensiunii pentru fiecare).

Aparatul afișează nivelul de încărcare a bateriei și se oprește automat pentru a crește durata de folosire.

inpriza.ro

5 - Tensiometru de încheietură Beper 40.121, 120 memorii, manșetă reglabilă, gri

Este un aparat compact ușor de folosit.

Se montează la încheietura mâinii și afișează simultan presiunea sistolică, diastolică și pulsul.

În plus afișează dacă detectează semne de aritmie.

Sunt stocate 120 de valori ale tensiunii arteriale, cu data și ora aferente.

Pentru funcționare sunt necesare două baterii AAA.

Se oprește singur în cazul nefolosirii pentru perioade mai lungi pentru a proteja viața bateriilor.

inpriza.ro

6 - Tensiometru digital automat de încheietură

Chiar dacă este un simplu tensiometru de încheietură, acest model are multe funcții pe care le putem găsi doar la aparatele mai avansate și mai scumpe.

Depistează ritmul cardiac neregulat, semne de aritmie, măsoară pulsul, poate stoca 180 de rezultate, indică starea de încărcare a bateriilor și se poate opri automat în cazul nefolosirii pentru timp mai lung.

Sunt necesare două baterii AAA.

Aparatul are dimensiuni destul de mici dar displayul este suficient de mare pentru a afișa toate valorile necesare.

inpriza.ro

7 - Tensiometru automat Omron M3 Comfort model 2020 cu manșetă de braț IntelliWrap, afișaj LCD, funcție de memorare pentru doi utilizatori, alb

Omron este un brand recunoscut pentru precizia produselor sale și modelul recomandat de noi se încadrează în această descriere.

Manșeta produsului este realizată astfel încât să nu strângă foarte tare brațul celui care dorește să își măsoare tensiunea.

Aparatul detectează mișcările nepotrivite ale corpului care pot influența valorile măsurătorilor.

Printr-un cod al culorilor avertizează dacă valorile afișate sunt îngrijorătoare: ledul se colorează în portocaliu dacă valorile tensiunii sunt crescute.

Folosește patru baterii AA R6, acestea asigură circa trei luni de utilizare la o medie de trei măsurători pe zi.

inpriza.ro

8 - Aparat electric pentru măsurat tensiunea arterială, atenționare vocală, înregistrare 20-280mmHg

Tensiometru cu un display mare, ecran LCD foarte ușor de citit.

Poate memora 2×99 valori ale tensiunii și pulsului.

Este recomandat ca persoanele care îl folosesc să aibă o circumferință a brațului între 22 și 32 cm.

Acest tensiometru folosește și semnale sonore pentru a anunța ultilizatorul de stadiul măsurării tensiunii și pulsului.

Pentru folosire are nevoie de patru baterii AAA.

inpriza.ro

9 - Tensiometru de braț Perfect-Medical cu senzor de mare precizie, complet automat, adaptor inclus, avizat medical

Este un dispozitiv care are câteva funcții în plus față de celelalte modele.

Acest aparat poate fi folosit și la priză și pe baterii, iar pachetul conține deja un adaptor inclus.

Aparatul este testat clinic și avizat de Ministerul Sănătății.

Atunci când este folosit în modul portabil, pe baterii, sunt necesare 4 baterii AA (neincluse în pachet).

inpriza.ro

10 - Tensiometru mecanic Little Doctor LD 71 profesional, stetoscop inclus, manometru din metal, husă de transport

Ultimul tensiometru din lista cu recomandări este un model clasic, profesional.

Este proiectat să măsoare tensiunea arterială conform metodei Korotkov.

Este recomandat să fie folosit în clinici și spitale, dar și în utilizare casnică.

Tensiunea arterială este măsurată prin ascultarea tonurilor Korotkov cu stetoscopul și prin citirea valorilor pe manometru.

Chiar dacă nu este un tensiometru automat, cu ecran digital, acest tensiometru este unul foarte exact, precis în măsurători.

Este necesară citirea instrucțiunilor pentru a învăța cum să folosiți corect aparatul, însă după aceea vă puteți măsura corect tensiunea arterială.

inpriza.ro

Indiferent ce produs veți alege din lista cu cele 10 recomandări ale noastre, trebuie spus că un astfel de tensiometru nu înlocuiește expertiza medicală, ci doar ajută la monitorizarea valorilor tensiunii arteriale și pulsului.

tensiometru-baterie-mod-folosire-teensiune-atac-cerebral-aritmie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *