Blog

Cea mai bună tabletă în 2021 – top 10 tablete

Cele mai bune tablete 2021 android-apple-ipad-air-samsung-tableta-grafica

Ne-am uitat atent la cele mai bune tablete și le-am aranjat în ordine, pentru a vă putea recomanda cea mai bună tabletă.

O să găsiți în articol 10 tablete, de la iPad la Android, avem și tablete care folosesc Windows. Am aranjat în funcție de necesități cele mai bune tablete pe care le poți cumpăra acum.

Care este cea mai bună tabletă pe care o poți cumpăra?

Tabletele sunt produse versatile, pentru că le puteți folosi pentru multe lucruri: pentru a viziona filme, a trimite mailuri, navigare web, design, creație și multe altele.

Dacă ecranul telefonului vi se pare prea mic și laptopul vi se pare prea greu, o tabletă este alegerea perfectă.

Există multe tablete interesante însă recomandările trebuie să se orienteze după buget, nevoi și/sau aspect.

inpriza.ro

1. Apple iPad Air (2020) - tabletă bună din toate punctele de vedere

iPad Air varianta din 2020 a fost un mare succes pentru seria midrange de tablete Apple pentru că a renunțat la designul învechit pentru un aspect mai modern.

Cu siguranță că nu poate concura cu tehnologia de afișare ProMotion de 120 HZ sau Face ID-ul oferite de gama Pro, dar dacă poți trăi fără aceste îmbunătățiri, atunci iPad Air 2020 este tableta de care ai cu adevărat nevoie.

Ți se oferă un design excelent, Touch ID, culori vii, o rezoluție mare pe un display spectaculos, chiar dacă rama tabletei este puțin mai mare decât la modelul Pro. Tableta este compatibilă cu magic Keyboard și Apple Pencil, accesorii care erau până acum oferite exclusiv pentru gama de tablete High-End a Apple.

A14 Bionic, același procesor care poate fi găsit și în gama iPhone 12, e suficient de puternic încât să poată rezolva cu ușurință orice îi dați de făcut și este mai mult decât suficient pentru un utilizator obișnuit.

Prețul ceva mai mare poate fi un minus al produsului însă o dată ceva decideți să cumpărați această tabletă veți primi de fapt un iPad Pro în haine de iPad Air.

inpriza.ro

2. iPad 10.2 inch (2020) - tabletă excelentă pentru productivitate

S-ar putea să arate ca orice iPad din ultimii ani, însă de data aceasta Apple a creat tableta de care nu ai niciun motiv să te plângi.

E tableta ideală pentru cei care vor să treacă de la o generație mai veche la un iPad mai nou sau pentru cei care vor să își cumpere prima tabletă iPad.

Apple a facut ecranul de 10,2 inch mai luminos și, foarte important, a trecut de la îmbătrânitul procesor A10 la A12 Bionic, oferind astfel câștig de performanță în comparație cu iPad-ul din 2019 și majoritatea tabletelor Android de pe piață.

iPad OS este un sistem de operare matur, oferind o serie de caracteristici axate pentru tabletă, ca de exemplu Scribble, un produs care ridică într-adevăr gama de tablete Apple deasupra concurenței, chiar și în această gamă de preț. Dacă este ceva care să nu ne placă, ne putem plânge de capacitatea de stocare prea mică, doar 32 GB pentru opțiunea entry-level. Vă recomandăm să alegeți varianta mai mare, cea de 128 GB, dacă este posibil.

În concluzie, aceasta este o tabletă bună la toate capitolele și în mod deosebit foarte bună pentru cei care vor să se folosească de Apple Pencil.

inpriza.ro

3. iPad Pro 12.9 inch (2020) - tabletă bună pentru prelucrare foto-video

Tableta iPad Pro de 12.9 inch de la Apple se numără printre cele mai puternice tablete de pe piață în prezent. Echipată cu noul chipset A12Z, tableta are însă și un preț pe măsură.

Afișajul imens de 12,9 inch la 120 Hz este excelent pentru lucrări de design grafic, vizionarea de filme și browsing, însă adevăratul potențial apare atunci când folosiți și tastatura Magic Keyboard.

Este una din tabletele care pot înlocui cu succes un laptop, dar este și foarte scumpă, printre cele mai scumpe tablete de la Apple. Dacă vă doriți neapărat un ecran mare și componente foarte puternice, atunci este o alegere bună. Dacă nu, probabil vă stă mai bine cu un iPad obișnuit sau cu cel mai nou iPad Air.

inpriza.ro

4. Samsung Galaxy Tab S7+ - cea mai bună tabletă cu Android

Cea mai performantă tabletă Samsung de până acum, Galaxy Tab S7 Plus reușește să convingă cu displayul performant, componente puternice și un design impresionant. Față de generațiile precedente sunetul este îmbunătățit, difuzoarele stereo fiind excelente, iar scanerul de amprente de sub ecran este foarte rapid.

Dotările continuă cu un set decent de camere și impresionantul stilou S-Pen. În unele cazuri software-ul este dezamăgitor pentru că unele aplicații din magazinul Google Play nu sunt optimizate pentru tablete Android.

inpriza.ro

5. Lenovo Tab M10 FHD Plus - tableta ideală pentru multimedia

Lenovo Tab M10 este o alegere excelentă pentru cei care au nevoie de portabilitate și doresc să se relaxeze uitându-se la filme sau ascultând muzică.

Este tableta ideală pentru consumul de multimedia datorită difuzoarelor de calitate și a unei baterii care ține suficient de mult.

În comparație cu tabletele oferite de Samsung, Lenovo are o interfață inferioară, dar reușește să convingă prin calitatea materialelor din care este realizată, spate din metal, ecran de 10,3 inch și un procesor Octa Core Mediatek Helio P22T.

inpriza.ro

6. Apple iPad Air (2019) - tableta cu cel mai bun raport calitate-preț

În timp ce modelul din 2020 are performanțe mult mai bune, Air 2019 este încă o tabletă rapidă cu ecran mare, de calitate, cu un design atractiv și o baterie cu durată suficientă. Acest model încă are butonul Home specific Apple și mufa de căști pe care mulți o regretă în cazul modelelor mai noi.

Este un produs cu un excelent raport calitate-preț, probabil cei cu un buget mai mic se vor descurca mai bine cu iPad 10.12 inch, modelul Pro fiind mai potrivit pentru profesioniștii din domeniul creației.

inpriza.ro

7. Microsoft Surface Pro 7 - cea mai bună tabletă cu Windows

Surface Pro 7 este o tabletă puternică dar se comportă și ca un laptop decent, dacă optezi să achiziționezi și tastatura Type Cover. Aveți însă grijă, e de preferat să folosiți modul laptop doar pe o masă sau o suprafață dură, folosirea acestuia altfel, tinut pe picioare, de exemplu, ca în cazul unui laptop obișnuit, fiind foarte incomodă.

Componentele puternice și o putere grafică mai mult decât suficientă fac din Surface Pro 7 o tabletă mai bună decât Pro X și un salt calitativ față de Surface Pro 6. Încă nu este un laptop potrivit pentru jocuri iar altele laptopuri cu siguranță pot oferi mai mult din punct de vedere al puterii brute, dar Microsoft Surface Pro 7 oferă un design unic și versatil.

Este un dispozitiv portabil și flexibil, un 2-in-1 ce merită luat în considerare.

inpriza.ro

8. Samsung Galaxy Tab S6 Lite - o tabletă versatilă

Galaxy Tab S6 Lite nu este printre cele mai mai puternice tablete, însă folosirea ei are suficiente avantaje.

Prețul nu este foarte mare, este ușoară, de multe ori este instrumentul potrivit pentru navigare online și consum media.

Tableta are o structură compactă și poate fi purtată ușor într-o geantă sau borsetă. Este de apreciat și prezența DeX, funcția oferită exclusiv de Samsung prin care poți folosi tableta ca pe un PC, adăugându-i tastatură și mouse.

inpriza.ro

9. Apple iPad Mini (2019) - tableta compactă

iPad Mini demonstrează că o tabletă cu astfel de dimensiuni încă mai este folositoare și dorită de mulți. Echipată cu un procesor puternic, A12, și la un preț de bază accesibil, cea mai mică tableta Apple are o putere comparabilă cu celelalte produse prezentate aici.

E drept, însă, designul are o vechime de peste 8 ani, dar adăugând compatibilitate pentru Apple Pencil și reușind să mărească durata bateriei, Apple a reușit să da un nou imbold gamei iPad Mini.

Nu toată lumea are bani pentru un iPad Pro și pentru aceștia iPad Mini e modelul potrivit.

inpriza.ro

10. Amazon Fire HD 10 (2019) - cea mai bună tabletă pentru copii

Echipată cu un ecran de 10,1 inch și cu un procesor Octa Core de 2GB, Amazon Fire HD 10 e tableta potrivită pentru cei mici. Bateria ține până la 12 ore de navigat pe internet, urmărit clipuri, citit sau ascultat muzică.

Tableta este echipată cu un port USB-C pentru o încărcare ușoară și rapidă. Are două camere ce pot înregistra video la 720P.

inpriza.ro

V-am prezentați 10 tablete din generații diferite și de la producători diferiți, pentru fiecare oferindu-vă motive să le alegeți sau să vă feriți de ele.

Apple pare compania cu cele mai multe oferte demne de luat în seamă însă cei care preferă Android pot alege tablete produse de Samsung, Huawei sau Amazon.

Cel mai important lucru atunci când achiziționați o tabletă nouă este să știți foarte bine la ce o să o folosiți. În funcție de asta o să vedeți că variază și prețurile.

Sunt foarte scumpe tabletele a dedicate celor care lucrează în design sau prelucrare foto-video. Acestea au un display mare, putere de calcul serioasă și baterie cu capacitate mare.

Cei care cumpără o tabletă pentru consum multimedia se pot încadra în categoria midrange.

Aici nu e nevoie de o putere de calcul mare și nici displayul nu trebuie să fie cel mai scump. În ultima categorie, a tabletelor mai ieftine, intră produsele realizate pentru navigare web, pentru copii sau pentru școală. Este important ca acestea să fie suficient de rezistente.

După ce ați citit despre fiecare model de tabletă, despre caracteristicile tehnice ale acestora, atuuri sau dezavantaje, puteți face o alegere informată și corectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *