Blog

Cel mai bun aspirator robot în 2021 – Top 10

aspirator-robot-spalare-pret-pareri

Nu putem vorbi de un aspirator robot fără să remarcăm cât au evoluat aspiratoarele. Nu mai trebuie să ne chinuim trăgând de un furtun de plastic rigid conectat la o cutie mare cu roți care abia se mișcau. De fapt, acum nici măcar nu mai e nevoie să coborâm din canapea. Vă puteți cumpăra un aspirator robot care să vă ajute să eliminați praful, părul animalelor de companie și alte resturi din casă, toate astea fără ca dumneavoastră să ridicați un deget. Nici macar nu e nevoie să fiți în casă în acel moment.

În articolul ce urmează vă recomandăm zece astfel de aspiratoare robot și vă oferim indicații pentru a alege modelul care vi se potrivește.

Diferențe între un aspirator robot și aspiratorul de mână sau cel vertical

Spre deosebire de modelele tradiționale de aspiratoare de mână, cu sac sau fără, sau față de aspiratoarele verticale, aspiratorul robot este autonom, și, în mare parte, inteligent. Este echipat cu senzori laser, plăci de bază, conectare wireless ce îi permite să se deplaseze prin casă fără asistență.

Cu câteva excepții, nici nu mai este nevoie să interacționați cu ele. E nevoie doar să alegeți un loc accesibil robotului pentru docul de încărcare, iar robotul se va întoarce singur înainte de a rămâne fără energie. Când se va întâmpla asta, robotul se va întoarce la docul de încărcare, se va încărca și apoi va continua să șteargă praful de acolo de unde a rămas. De asemenea, puteți seta intervale de timp pentru ca aspiratorul smart să înceapă curățenia când vă convine cel mai mult. Chiar și când nu sunteți acasă.

Va fi nevoie însă de intervenția dumneavoastră atunci când este necesar să goliți recipientul în care se adună gunoiul. Cele mai multe aspiratoare robot nu utilizează pungi pentru a ține praful, părul și alte resturi pe care le aspiră. În schimb, utilizează un recipient ușor de îndepărtat. Îl scoateți din aparat și îl goliți pur și simplu în cel mai apropiat coș de gunoi.

De ceva vreme tehnologia a avansat și în cazul aspiratoarelor robot, unele din cele mai recente fiind în stare să își golească singure recipientele în care adună praful. În acest fel vă limitează expunerea la praf și acesta este un mare plus, dacă suferiți de alergii.

Inițial un aspirator robot cu autogolire era foarte scump, inaccesibil utilizatorului obișnuit, însă după cum văd puteți vedea din recomandările noastre de mai jos, sunt câteva modele cu autogolire care merită luate în seamă.

Fie că sunt cu autogolire, fie că este nevoie să îndepărtați dumneavoastră recipientul cu praf, mai toate modelele de aspirator robot sunt echipate cu mici filtre HEPA, care captează alergenii în aer, pe măsură ce robotul aspiră podeaua.

aspirator-robot-pareri-rowenta-pret-forum-mopMerită cumpărat un aspirator robot?

În mod normal un aspirator robot e ceva mai scump decât un aspirator tradițional, standard, aspirator de mână cu sac sau fără.

Aspiratul nu e o îndeletnicire tocmai plăcută. E banală, plictisitoare, și, în funcție de suprafața casei dumneavoastră, poate deveni și foarte obositoare. Un aspirator robot vă poate salva de această sarcină scutindu-vă de oboseală și câștigându-vă timp liber.

În plus, aspiratoarele robot au ajuns să fie la fel de puternice și eficiente ca aspiratoarele obișnuite. Pentru a ajunge în cele mai greu accesibile locuri acestea combină pensule rotative și perii laterale pentru a vă curăța casa la fel de bine ca un aspirator clasic.

Un alt avantaj e că sunt compacte, nu ocupă mult spațiu. Ajung în locuri greu accesibile, de exemplu sub canapele sau sub mese.

Aspiratoarele robot conectate la rețeaua wireless vin cu un avantaj în plus: pot fi controlate de la distanță, prin internet, folosind un smartphone.

De asemenea, aspiratorul robot conectat la rețea generează hărți și statistici ale zonelor pe care le curățați astfel încât să puteți fi informat asupra stării curățeniei din casă chiar și atunci când nu sunteți prezent.

Cu ajutorul unor tehnologii diverse, aspiratoarele robot pot identifica și evita obstacolele apărute în drum, spre exemplu pantofi sau jucării. Există chiar modele care au camere video și puteți urmări de la distanță întregul proces de aspirare prin casă.

Care aspirator robot este potrivit pentru părul lăsat de animalele de companie? Dar pentru parchet?

Toate aspiratoarele testate pot face față cu succes suprafețelor de parchet sau părului lăsat de animalele de companie.

Un alt element pe care trebuie să luați în seamă este eficiența bateriei: un ciclu de încărcare a bateriei poate oferi aspiratorului robot o autonomie de peste o oră. Este o perioadă în care, pentru o casă sau un apartament de dimensiuni normale, aparatul reușește să termine de aspirat.

Dacă aveți o zonă de locuit mult mai mare, veți căuta probabil un aspirator robot care să poată obține autonomie de cel puțin 90 de minute dintr-o singură încărcare a bateriei.

O să scriem despre toate aceste caracteristici ale unui aspirator robot în lista ce urmează. Vă prezentăm cele mai bune 10 aspiratoare robot în 2021.

inpriza.ro

XIAOMI

1 - Robot de aspirare Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential

Primul dintre roboții prezentați este unul bun la toate. Are conectivitate wireless, navigare inteligentă și o poziționare precisă, are trei moduri de lucru: aspiră, curăță, spală.

Recipientul pentru praf este suficient de încăpător, de 420 ml.  Particulele de praf sau alergenii sunt filtrați printr-un sistem triplu de filtre: nylon, burete și HEPA.

Navigarea aparatului se face în siguranță datorită senzorilor de coliziune, de distanță sau de nivel. Aria de acoperire este de 90 mp iar bateria poate oferi o autonomie de până la 50 de minute pe ciclu de încărcare. Când bateria este descărcată, robotul se întoarce la bază și se încarcă singur.

Aspiratorul are patru trepte de funcționare: scăzută, standard, medie și puternică.

Pe lângă robotul propriu-zis veți găsi în pachet o stație de alimentare, filtru și mop, recipiente pentru praf și apă, manualul de folosire.

Când activați funcția de spălare e recomandat să folosiți doar apă. Folosirea detergenților nu e recomandată, aceștia pot deteriora aparatul.

inpriza.ro

XIAOMI

2 - Robot de aspirare Xiaomi Mi Mop Pro

Acesta este un robot de aspirare versatil, are trei moduri de curățare a pardoselii și covoarelor, poate aspira și spăla în același timp.

Este dotat cu un sistem îmbunătățit de navigare laser, e rapid, precis și se bazează pe 12 seturi de senzori de înaltă precizie, o navigare asistată și detectarea obstacolelor din mediul înconjurător.

Curățenia se poate planifica de la distanță cu ajutorul aplicației din telefonul mobil sau tabletă. Te conectezi la aceasta, stabilești ora curățeniei, modul preferat și apoi totul se poate desfășura fără nicio altă intervenție.

Aspiratorul robot poate depăși obstacole de până la 2 cm înălțime.

Ca la majoritatea aspiratoarelor robot, funcția de spălare se face folosind doar apă, nu și detergenți deoarece aceștia pot deteriora aparatul.

inpriza.ro

ROBOROCK

3 - Robot de aspirare Roborock Cleaner S5 MAX

Aspiratorul folosește o navigare inteligentă cu laser, trece prin fiecare loc al casei, curăță zona și se oprește doar când curățenia este completă.

Dacă nivelul de încărcare a bateriei scade la 20% înainte de încheierea curățeniei, robotul se întoarce la stația de încărcare, își reîncarcă bateria până la 80% și apoi se întoarce să termine curățenia.

Și acest model are o aplicație pentru smartphone cu ajutorul căreia curățenia poate fi programată.

Pentru funcția de mop folosiți doar apă, nu și detergent de curățare.

inpriza.ro

ROWENTA

4 - Aspirator robot Rowenta X-Plorer Allergy

Un aspirator robot ce se laudă că e foarte subțire, are doar șase cm înălțime, și poate ajunge astfel sub piese joase de mobilier sau în zone mai greu accesibile.

Aspiră foarte bine orice tip de suprafață, fie că e vorba de parchet, gresie sau covoare.

Poate fi comandat prin aplicația de pe smartphone, sesiunile de curățenie pot fi programate în funcție de zi, intervalul orar sau treapta de putere folosită (eco, standard sau boost).

Când curățenia e gata, primești o notificare pe telefonul mobil.

Dar punctul forte al acestui aspirator este filtrul de înaltă performanță ce reușește să rețină până la 99,9% din praful aspirat. Este recomandat persoanelor care suferă de alergii cauzate de praf sau acarieni.

Sistemul de navigație performant oferă moduri de curățare prin care se acoperă întreaga suprafață, cu precizie, curățandu-se temeinic chiar și de-a lungul pereților și plintelor.

inpriza.ro

ROWENTA

5 - Aspirator robot Rowenta X-Plorer Animal

Acest model este un aspirator performant, creat pentru a-i ajuta pe iubitorii de animale sau pe cei cu alergii.

Peria centrală este realizată din două materiale (peri sintetici și poliuretan) și prin combinația acestor două materiale se pot colecta chiar și firele lungi de păr de prin covor.

Urmele lasate prin casă de animalele de companie pot fi îndepărtate folosind simultan funcțiile de aspirare și spălare, un sistem denumit AQUA FORCE.

Și acest aspirator robot beneficiază de conexiune wireless și aplicație pe smartphone cu ajutorul cărora îți programezi sesiunile de curățenie în cele mai mici detalii.

aspirator-robot-rowenta-animal-pret-forum-pareri

inpriza.ro

V-TAC

6 - Robot de aspirare V-TAC 8659

Căutați un robot aspirator cu autonomie a bateriei foarte mare? Și un preț mic în comparație cu celelalte modele?

V-TAC 8659 bifează aceste două cerințe, ba chiar nu e cu nimic mai prejos decât alte modele mult mai scumpe.

Spre deosebire de modele superioare care pot fi controlate prin smartphone, acest aspirator poate fi controlat prin telecomandă, manual. Asta dacă doriți să îl deviați de la traseul pe care îl face singur, pentru că el va străbate întreaga cameră ferindu-se de pereți și obstacole și va mătura, aspira și elimina praful fără să îi spună asta o aplicație de pe telefon.

Are un filtru HEPA integrat, protejând astfel pe cei din casă de praf și alergeni, iar praful și mizeria întâlnite sunt colectate într-un sistem fără sac.

Funcționează cu succes pe parchet din lemn de esență tare, gresie, marmură sau covor. Poate acoperi până la 120 metri pătrați, cu un nivel de zgomot mic.

inpriza.ro

SAMSUNG

7 - Aspirator robot Samsung VR05R5050WK/OL

Pe lângă aspirare acest robot are și o funcție de spălare, detectează când laveta de curățare este atașată și își activează automat funcția de spălare.

Bateria este suficient de mare încât poate oferi o autonomie de până la 150 de minute. Puteți curăța întreaga casă cu o singură încărcare a bateriei.

Nu este foarte înalt, are doar 85 mm și poate ajunge astfel chiar și în locurile greu accesibile.

Prin aplicația Smart Home curățenia poate fi comandată de la distanță și setate modurile de curățare. Sunt disponibile patru astfel de moduri de curățare: zig-zag, auto, edge, spot.

inpriza.ro

MIELE

8 - Robot de aspirare Miele RX2

Este un produs ceva mai scump dar oferă multe funcții peste modelele concurenței.

Aspiratorul avansează datorită unui sistem de navigare inteligentă 3D. Două camere frontale permit robotului o recunoaștere tridimensională a obiectelor. În felul acesta sunt stabilite automat distanțele față de obstacolele din cameră și aspiratorul navighează în siguranță în preajma acestora. Mobila este protejată astfel de eventuale lovituri.

Produsul oferă și un sistem superior de colectare a prafului și mizeriei. Este folosit un sistem ce se bazează pe perii laterale care adună praful, o rolă cu perii care îl preia și îl transportă la sistemul aspirator și o suflantă puternică.

Poate opera pe o rază de 150 m, nivelul de zgomot nu este deranjant iar autonomia bateriei poate ajunge până la două ore.

inpriza.ro

IROBOT

9 - Robot de aspirare Roomba 975

Este un robot care, prin intermediul aplicației de smartphone, poate oferi sugestii personalizate de folosire.

Folosește două perii din cauciuc pentru diverse suprafețe, o perie pentru curățarea marginilor și colțurilor și putere de aspirare superioară față de generațiile precedente de aspiratoare.

Ca multe din modelele prezentate aici, când nivelul bateriei scade, aspiratorul merge la stația de încărcare, se reîncarcă și apoi reia curățenia de acolo de unde a rămas, până când termină.

Sugestiile pe care aparatul le face prin intermediul aplicației de smartphone țin cont de sezonul alergiilor, de năpârlirea animalelor de companie și de prezența ridicată a polenului în aer. În funcție de aceste scenarii, robotul de aspirare recomandă măsuri specifice.

inpriza.ro

ROIDMI

10 - Robot de aspirare Roidmi Robot EVE Plus

Prețul produsului nu e mic, dar performanța e pe măsura acestuia. Aspiratorul are și funcția de mop, poate curăța până la 250 mp, își poate goli singur coșul în stația de încărcare intr-un interval maxim de 30 de zile, abia după aceea fiind nevoie de intervenția umană pentru golirea acestuia.

Stația de colectare automată integrează și tehnologii de dezodorizare și antibacteriene pentru a elimina mirosul deșeurilor stocate pentru mai multe zile. Când sacul este plin veți primi o notificare prin intermediul aplicației din telefon.

Folosește un senzor laser pentru a scana casa, detectează eventualele obstacole și apoi generează hărți precise. Apoi puteți edita aceste hărți, denumiți camerele, stabiliți ordinea în care acestea vor fi curățate sau restricționați accesul la anumite zone.

Producătorul precizează că sunt 18 senzori care ajută aspiratorul să detecteze trepte și să prevină căderi, să recunoască obstacolele și  să evite lovirea de ele. Treptele mici nu reprezintă o problemă, aparatul poate urca ușor obstacole de până la 20 mm înălțime.

aspirator-robot-rowenta-xiaomi-pret-spalare-mop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *