Blog

Cel mai bun laptop – Top2022

cele-mai-bune-laptopuri-2022-laptop-performant

Laptopul este preferat calculatorului din ce în ce mai mult datorită evoluției tehnologice și a performanțelor obținute.

De-a lungul timpului, laptopurile și-au perfecționat performanțele: acum bateriile durează din ce în ce mai mult, ecranele au o calitate din ce în ce mai bună (putem întâlni laptopuri cu ecrane OLED  la prețuri decente).

Laptopurile dedicate gamerilor reușesc să țină pasul cu performanța grafică a unor calculatoare de zece  ori mai mari sau mai grele.

Multe din ele au ecrane touchscreen iar tastaturile sunt din ce în ce mai arătoase și mai rezistente.

Odată cu aceste inovații și funcții suplimentare laptopurile au fost împărțite în categorii diferite în funcție de felul în care sunt folosite: gaming, ultraportabil, 2-in-1, chromebook.

În această situație, să cumperi un laptop pare un proces dificil, alegerea nu e deloc ușoară. Să te uiți pe zeci de specificații și să compari valori de performanță e obositor. Cel mai important lucru în alegerea unui laptop este să vă decideți care este bugetul pe care doriți să îl cheltuiți și la ce doriți să folosiți acel laptop.

O să vă ajutăm să faceți o alegere corectă și informată arătându-vă la ce trebuie să fiți atenți când vă alegeți noul laptop și o să vă prezentăm câteva modele care merită să fie luate în seamă atunci când vă alegeți viitorul laptop.

Stabilește-ți bugetul: Cât pot să cheltuiesc?

Dacă nu vă interesează foarte tare designul de ultimă oră, cele mai puternice componente sau un ecran OLED, atunci e posibil să fiți mulțumiți cu un laptop ceva mai ieftin. Multe dintre ele se descurcă bine la procesare text sau navigare web, dar își vor arăta limitele dacă încercați să vă jucați sau să deschideți mai multe programe simultan.

Dacă reușiți să alocați un buget mai generos, in jur de  4000 lei, veți putea beneficia de toate caracteristicile de ultimă generație ale laptopurilor moderne: laptop subțire și ușor, preferabil din aluminiu, procesor puternic și o placă video dedicată, baterie care să reziste cât mai mult. În această gamă de preț trebuie însă să alegeți ce caracteristici vă interesează cel mai mult, pentru că nu le puteți avea pe toate cele enumerate mai sus.

La un buget de aproape 1000 lei puteți cumpăra un laptop de gaming, însă dacă acesta are o placă video dedicată, display de 17 inch și un sistem de răcire serios, atunci cu siguranță va fi un laptop greu, aproape deloc portabil.

Ce sistem de operare pot folosi în noul meu laptop?

Cele mai multe laptopuri pe care le puteți cumpăra de la magazinele de electronice sau online pot rula Windows 10 sau Windows 11  (cu excepția dispozitivelor Apple). Puteți găsi și laptopuri fără Windows preinstalat, pentru ca acestea să fie vândute la un preț mai mic. Acestea au fi sisteme de operare MS DOS, fie distribuții Linux gratuite, dar puteți renunța la acestea și instala Windows 10 sau 11 ulterior.

Ce dimensiune și ce greutate sunt ideale la un laptop?

Cele mai multe persoane care caută un laptop de uz general ar trebui să aleagă unul care măsoară aproximativ o jumătate de centimetru grosime și cântărește cel mult 3 kg, acestea ar trebui să fie dimensiunile maxime pe care le poate avea un laptop pentru a putea fi considerat ultraportabil.

În această categorie puteți găsi laptopuri de 13 sau 14 inch, dar și dispozitive 2 în 1, cu o balama care rotește ecranul la 360 de grade și astfel veți putea folosi laptopul ca pe o tabletă.

Evitați să cumpărați tablete cu tastatură separată. Deși arată ca un laptop, acestea nu vor putea îndeplini niciodată funcțiile unuia. Vă vor nemulțumi sistemul de operare Android, tastatura prea mică și rigidă, dotările hardware de cele mai multe ori modeste.

Pentru că am aflat ce lucruri sunt esențiale la un laptop, o să ne uităm împreună la cele mai interesante modele de laptopuri ultraportabile, de gaming sau 2 in 1.

laptop-hp-birou-pret

inpriza.ro

1. Laptop ultraportabil HP 14s-dq2007nq cu procesor Intel Core i5

Primul laptop din lista cu recomandări este un model HP echipat cu procesorul Intel i5-1135G7. Displayul este de 14 inch, full HD, laptopul are 8 Gb de RAM și o stocare modernă, SSD, de 512 GB.

Și la capitolul software stă foarte bine fiind echipat cu cel mai recent Windows, Windows 11 Home.

Greutatea laptopului e de aproape 1,5 Kg iar producătorul spune despre autonomia bateriei (acumulator cu 3 celule) că poate depăși șapte ore.

inpriza.ro

2. Laptop ultraportabil Huawei MateBook D14 cu procesor Intel Core i5

Ultraportabilul de la Huawei se remarcă prin un ecran de 14 inch cu margini foarte subțiri, full HD, este foarte ușor, cu o greutate de doar 1,38 kg.

Laptopul este echipat cu procesorul intel i5-10210U Comet Lake, are 8 Gb de RAM și un SSD de 512 GB.

Butonul de pornire a laptopului are un senzor cititor de amprente astfel încât pornirea și conectarea la sistemul de operare se pot face printre o singură apăsare.

Conține Windows 10 Home deja instalat.

inpriza.ro

3. Laptop ASUS K413EA-EK1761 cu procesor Intel Core i5

Cei de la ASUS ne prezintă un laptop ultraportabil cu procesor intel i5-1135G7, un ecran de 14 inch full HD, 8 Gb de RAM și stocare SSD de 512 GB.

Și acest model are o greutate relativ mică, de doar 1,4 kg.

Senzorul de citire a amprentei este inclus în touchpad iar tastatura iluminată este perfectă pentru lucrul în medii cu lumină puțină.

Acest laptop nu vine cu un sistem de operare preinstalat, țineți cont că trebuie să-l achiziționați separat și să instalați sistemul de operare.

inpriza.ro

4. Laptop Gaming HP Pavilion 15-dk2028nq, cu procesor Intel Core i5

Laptopul celor de la HP este dedicat pasionaților de gaming și reușește să se încadreze în 2,23 kg, având un ecran mare de 15,6 inch și o placă video dedicată, Nvidia GeForce RTX 3050 Ti.

Și ecranul este unul performant, dedicat gamerilor, este un full HD IPS, cu o rată de refresh de 144 Hz.

Procesorul poate să facă față celor mai pretențioase jocuri, este un i5 Tiger Lake, 11300H, cu o frecvență de 3,1 GHz (4,4 GHz boost)

inpriza.ro

5. Laptop Gaming ASUS TUF F15 FX506LH cu procesor Intel Core i5

Acest model de laptop al celor de la ASUS se adresează pasionaților de jocuri care vor un laptop rezistent, puternic și cu spațiu suficient pentru stocare.

Este echipat cu un SSD de 1TB, procesorul este un Intel i5 Comet Lake 10300H, cu o frecvență de 2,5 GHz (boost de 4,5 GHz).

Displayul are 15,6 inch, este IPS Full HD si are o rată de reîmprospătare de 144 Hz.

Placa video nu e din cea mai recentă generație nVidia, însă e suficientă pentru cele mai multe jocuri: GTX 1650.

Seria TUF a celor de la ASUS se remarcă prin durabilitate și aspectul solid, testat la standarde militare.

inpriza.ro

6. Laptop Gaming Acer Nitro 5 AN515 cu procesor AMD Ryzen 5 5600H

Cei de la Acer propun un laptop de gaming echipat cu un procesor AMD Ryzen 5 5600H.

Displayul bifeaza toate cerințele pasionaților de jocuri: ecran mare, de 15,6 inch, Full HD, rata de refresh de 144 Hz.

Pentru stocare găsiți un SSD de 512 GB iar jocurile sunt rulate pe o placă video suficient de puternică, nVidia GeForce RTX 3060.

Pe laptop nu o să găsiți însă nici un sistem de operare, e nevoie ca acesta să fie achiziționat separat și apoi instalat.

inpriza.ro

7. Laptop Gaming Lenovo Legion 5 17ITH6 cu procesor Intel Core i5

Laptopul pentru gaming al celor de la Lenovo are un ecran uriaș, de 17,3 inch, Full HD la 144 Hz, însă din această cauză devine mai puțin portabil.

Laptopul cântărește aproape 3 kg.

Dotările sunt însă impresionante, Lenovo Legion 5 este echipat cu un procesor intel i5 Tiger Lake 11400H cu o frecvență de 2,7 GHz (boost de 4.5 GHz).

Spațiul de stocare este arhisuficient, un SSD de 256GB pentru sistemul de operare și un hard disk de 1TB pentru jocuri și alte fișiere.

Jocurile rulează pe o placă video nVidia GeForce RTX 3050.

Autonomia promisă este de 7,5 ore însă aceasta depinde și de cât de solicitante sunt jocurile rulate. Laptopul nu conține sistem de operare instalat

inpriza.ro

8. Laptop Huawei MateBook D15, Intel Core i3

Modelul Mate Book D15 al celor de la Huawei nu se încadrează în categoria ultraportabil pentru că are un display mare de 15,6 inch, cu toate acestea reușește să fie un laptop ușor, suplu, de doar 1,62 kg.

Procesorul este un Intel i3 Comet Lake 10110U 2.1GHz (4.1 GHz boost).

Este laptopul ideal pentru cei care vor un dispozitiv ușor cu un ecran suficient de mare.

inpriza.ro

9. Laptop ASUS E510MA cu procesor Intel Celeron N4020

ASUS ne propune un laptop cu ecran mare, cu preț accesibil, dedicat celor care folosesc aplicații din zona office și nu au nevoie de putere de procesare foarte mare.

Procesorul este un Intel Celeron din generația Gemini Lake refresh, model N4020, cu o frecvență de 1,1 GHZ (2,8GHz boost).

Ecranul este un LED cu o rezoluție de 1366×768 iar stocarea se face pe un SSD de 256 de GB.

Este laptopul potrivit pentru elevi, studenți, cei cu un buget redus.

inpriza.ro

10. Laptop Lenovo V15 IIL cu procesor Intel Core i3

Cei de la Lenovo au un laptop destul de ieftin care are însă destule calități pentru a-i convinge pe cei din domeniile business sau office.

Este echipat cu un procesor Intel Core i3 Ice Lake (frecvență 1,2 GHz, boost de 3.4 GHz).

Ecranul este un TN Full HD iar stocarea se face pe un SSD de 256 GB.

Autonomia oferită este de doar șase ore și, pentru a păstra un preț mai scăzut, laptopul vine fără sistem de operare.

inpriza.ro

11. Laptop HP 17-cn0017nq cu procesor Intel Core i5

Laptopul HP se adresează celor care lucrează în domeniile office sau business și nu face rabat de la componentele folosite: procesor Intel Core i5 Tiger Lake 1135G7 (frecvență 2,4GHz, boost 4.2GHz).

Ecranul este unul imens, de 17.3 inch, IPS Full HD, iar stocarea se face pe un SSD de 512 GB.

Deși este foarte mare, laptopul nu e exagerat de greu. Cântărește doar 2.08 kg.

Vine echipat cu Windows 11 Home, bateria oferă o autonomie de peste opt ore.

inpriza.ro

12. Laptop 2 in 1 Dell Inspiron 5406 cu procesor Intel Core i5

Un dispozitiv 2 in 1 care reușește să îi mulțumească pe cei pretențioși, un laptop puternic care se transformă când este nevoie într-o tabletă, pentru consum multimedia și divertisment.

Procesorul este unul puternic, Intel i5 Tiger Lake 1135G7 (frecvență 2,4 GHz, boost 4.2 GHz), diagonala displayului este de 14 inch, LCDLED Full HD iar stocarea se face pe un SSD de 256 de GB.

Unghiurile de vizualizare sunt ample, toți cei toți cei aflați în jurul laptopului pot vedea foarte clar ecranul.

Produsul vine cu Windows 10 Home preinstalat.

inpriza.ro

13. Laptop ultraportabil ASUS ChromeBook C434TA cu procesor Intel Core m3- 8100Y

ASUS prezintă un chromebook puternic, ideal pentru elevi sau studenți.

Este ușor, are touchscreen și are o autonomie foarte bună a bateriei, în jur de 10 ore.

Cântărește doar 1.45 Kg și este realizat din aluminiu.

Vine cu Chrome OS preinstalat.

inpriza.ro

14. Laptop Lenovo ThinkBook 14s Yoga ITL cu procesor Intel Core i7

Ultimul dispozitiv 2 in 1 prezentat este un laptop Lenovo din seria Yoga, un produs subțire și ușor ale cărui balamale se pot roti la 360 de grade transformând instant laptopul în tabletă.

Deși are doar un kg și jumătate, ThinkBook 14s este dotat cu un procesor Intel i7 Tiger Lake 1165G7 (frecvență 2.8 GHz, boost 4.7GHz).

Și celelalte dotări sunt impresionante, 16 GB de RAM și 512 GB stocare SSD.

Ecranul are touchscreen, autonomia bateriei este de 8,4 ore.

laptop-tableta-lenovo-yoga-pret-review

Indiferent ce laptop nou o să vă alegeți aveți grijă ca acesta să se potrivească scopului pentru care îl cumpărați: pasionații de design sau editare foto vor dori un ecran foarte bun, gamerii vor căuta o placă video puternică iar elevii vor dori un laptop ușor cu baterie puternică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *