Blog

Prețurile pentru SSD sau hard-disk-uri ar putea crește din cauza noii criptomonede Chia

Dacă doriți să cumpărați un SSD, ar fi înțelept să faceți asta cât mai repede.

Nu e prima oară când se spune că prețurile SSD sau prețurile hard-disk-urilor vor crește, însă de data aceasta confirmarea vine (și) de la un producător de hardware.

Phison, care produce controllere pentru SSD-uri, estimează că prețurile unităților de stocare vor crește cu cel puțin 10% în lunile următoare.

Acest lucru e foarte posibil să se întâmple fără legătură cu noua criptomonedă, Chia, ci doar cu procesul de producție al componentelor hardware.

Președintele Phison, KS Pua, a declarat că cei mai mulți producători de SSD-uri și hard-disk-uri vor crește prețurile cu cel puțin 10% în lunile următoare, iar motivele enumerate de acesta ar fi vânzările în creștere în domeniul computerelor, dificultățile de aprovizionare și lipsa componentelor din cauza pandemiei, toate afectând industria tehnologiei per ansamblu.

La toate acestea se adaugă apariția noii criptomonede, Chia, aceasta bazându-se pe spațiul de stocare, nu pe procesarea unei plăci video, așa cum știam despre minatul tech tradițional.

Cresc vânzările din cauza știrilor legate de viitoarele scumpiri

Au apărut foarte multe informații despre creșterea vânzărilor pentru această categorie de componente, și anume unitățile de stocare, SSD sau hard-disk-uri, din cauza criptomonedei Chia, o criptomonedă apărută de curând.

Dacă vânzările de SSD sau hard-disk-uri vor continua acest trend, atunci cu siguranță prețurile vor crește în perioada următoare.

Reprezentantul Phison a făcut previziuni și în privința disponibilității SSD-urilor cu controllere Phison, spunând ca nu doar prețurile vor fi afectate, ci și disponibilitatea pe piață a componentelor, stocurile acestora fiind din ce în ce mai mici.

Pentru perioade lungi SSD-urile au fost considerate componente de lux din cauza prețurilor ridicate, din acest motiv fiind preferate clasicurile hard-disk-uri, mai spațioase și mai ieftine.

Însă în ultima vreme producătorii reușiseră să ofere produse competitive, cu spațiu suficient și prețuri atrăgătoare, astfel încât SSD-urile deveniseră o componentă indispensabilă.

Se pare că această stare de lucruri nu a durat mult, iar în perioada următoare e foarte posibil să vedem SSD-urile și hard-disk-urile afectate de scumpiri și de lipsă stocuri.

 
INFO UTIL

PRODUSE RECOMANDATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *