Blog

Recomandări aparate de încălzit: aeroterme, calorifere, șeminee electrice

Suportați greu frigul din casă dar nu știți exact ce tip de încălzire vi se potrivește cel mai bine? Avem o listă cuprinzătoare de încălzitoare electrice bazate pe diverse tehnologii: aeroterme portabile, convectoare electrice, încălzitoare cu halogen sau quartz sau chiar șeminee electrice.

O să vă prezentăm cum funcționează fiecare, o să vedeți care sunt costurile pentru fiecare aparat și o să vă explicăm și de ce, uneori, folosirea unui astfel de încălzitor duce la reducerea facturilor.

Prețul unei încălzitor electric

Prețul unui astfel de încălzitor variază foarte mult, de la câteva sute de lei până la modele de câteva mii de lei. Prețurile variază în funcție de puterea aparatului și opțiunile pe care acesta le are.

Unele încălzitoare au accesorii și funcții interesante: ecran LCD care afișează temperatura, telecomandă prin care se poate controla de la distanță aparatul, control al climatizării (aparatul încălzește camera și se oprește când ajunge la temperatura programată).

Cât costă încălzirea electrică?

Prețurile la energia electrică au crescut în ultima vreme, dar chiar și așa folosirea unui încălzitor electric poate avea unele avantaje în gospodărie.

Cu cât mai mare este puterea unei încălzitor (kW), cu atât mai scumpă va fi căldura generată de acesta. Însă unele aparate de putere mare sunt suficient de inteligente să încălzească o cameră până la o anumită temperatură și apoi să se oprească, consumând astfel energie electrică doar când este nevoie.

Putem face economie cu un încălzitor electric?

Încălzitoarele electrice pe care le puteți poziționa oriunde doriți în casă vă pot ajuta să încălziți anumite zone ale casei, nu întreaga casă. Acest lucru înseamnă că ele pot aduce o economie față de o încălzire centrală setată se încălzească întreaga casă uniform.

În funcție de dimensiunile pe care le are casa dumneavoastră puteți seta termostatul central al încălzirii la un nivel scăzut și, spre exemplu, puteți folosi un încălzitor electric în camera unde stați.

Asta înseamnă că în camera unde vă aflați temperatura va fi mai ridicată în timp ce pe holuri și în dormitoare se va păstra o temperatură confortabilă, însă fără excese de energie termică.

Cât de puternic trebuie să fie un încălzitor electric?

O caracteristică importantă este puterea încălzitorului. Măsurată în kilowați (kW), puterea mai mare este un indicator că încălzitorul va fi mai bun pentru a încălzi camere mai mari.

Dacă doriți să încălziți o cameră de dimensiuni reduse, un încălzitor portabil bun cu putere mică (mai puțin de 2kW, spre exemplu) va fi suficient și îndeajuns de ieftin.

Este periculoasă folosirea unui încălzitor electric?

Încălzitoarele electrice sunt aparate sigure, atâta vreme cât sunt folosite corespunzător, respectând instrucțiunile. Nu puneți nimic pe un încălzitor electric, nu îl acoperiți, nu-l înclinați și nu îl loviți. Cei care au animale de companie trebuie să aibă grijă ca acestea să nu-l atingă sau să îl răstoarne.

Cele mai populare tipuri de încălzitoare electrice:

aeroterme: Sunt încălzitoare electrice portabile și ușoare. Sunt cele mai potrivite dacă doriți să încălziți rapid o cameră mică sau o zonă a camerei. Sunt și foarte ușor de folosit. E suficient să le băgați în priză și să acționați un potențiometru în funcție de căldura dorită. La capitolul dezavantaje putem trece faptul că unele aeroterme pot deveni zgomotoase atunci când sunt setate pe trepte superioare de viteză/încălzire.

calorifere electrice: Sunt încălzitoare electrice mai masive decât aerotermele. Nu sunt ușoare dar pot fi mutate prin casă, majoritatea având roți pentru a fi deplasate. Se încălzesc destul de greu dar au avantajul ca o inerție termică foarte mare (se răcesc greu în timp).

Unele calorifere pot fi umplute cu ulei, o substanță cu inerție termică ridicată ce se poate încălzi repede și poate menține o temperatură mare perioade lungi. Mai toate au termostat reglabil pentru a vă seta nivelul de căldură dorit. Unele pot avea chiar o telecomandă pentru control de la distanță.

Și în cazul radiatoarelor umplute cu ulei performanța este direct proporțională cu dimensiunile aparatului. Cu cât acesta este mai mare și mai greu, are mai mulți elemenți, atunci va degaja mai multă căldură. Aveți grijă însă că astfel de aparate nu sunt foarte portabile și nu pot fi deplasate ușor prin casă. Alegeți un radiator care are roți, acest lucru făcând mai ușoară deplasarea aparatului.

convector încălzire: Sunt aparate ceva mai înalte, dar de obicei subțiri și ușoare, fiind astfel posibil să fie mutate dintr o cameră în alta sau în diferite zone ale camerei.

Ca și aerotermele, și acestea se încălzesc repede dar sunt mai silențioase.

Convectoarele de încălzire portabile sunt adesea montate pe perete. Suporții și instrucțiunile pentru montarea pe perete sunt de obicei incluse, dar trebuie să faceți găuri în pereți.

Convector de podea Home FK 350 WIFI, 2300 W, 3 trepte de putere, functie turbo, termostat electronic

273.70 lei

Convector electric AlecoAir C20 Heatix negru, WiFi, pentru 30mp, 2000W, 2 trepte incalzire, IP24, Aplicatie

599.00 lei

Convector electric de podea PM-GK-2500D, 2000 W, Powermat PM1190

119.00 lei

Convector electric de podea Star-Light CTJ2000BL, 2000W, 3 trepte de putere, Termostat reglabil, Ventilator Turbo, Timer, Negru

164.99 lei

Convector electric Fakir Prestige HK-T 2000, 2000 W, 3 trepte de putere, Afisaj LED, Telecomanda, Termostat de siguranta, Termostat reglabil, Protectie anti-inghet, Ventilator turbo, Alb

375.00 lei

Convector electric Lehmann Marbella, 2300W, WI-FI, ecran cu LED, reglaj de temperatura 5-37°C, telecomanda, senzor de inclinare, 730x155x450 mm, albW

239.00 lei

Convector electric Tesla PC250WH, 2500W, termostat reglabil, protectie supraincalzire, IP20, Alb

178.90 lei

Convector Turbo cu telecomanda Rohnson R019, 2300W, 5 °C – 37 °C, 1000/ 1300/ 2300 W, 30 m², Cronometru 1-24 ore

290.36 lei

Radiator Electric Smart WiFi Home , Temporizator pentru oprire , Functie protectie copii , Doua trepte de incalzire 1000/2000 W , Protectie IPX4 , Modern , culoare Negru

368.90 lei

După cum ați putut vedea în lista de mai sus există o gamă largă de încălzitoare electrice din care puteți alege. Important este să vă gândiți care sunt nevoile dumneavoastră, suprafața pe care o doriți încălzită, și apoi să alegeți aparatul în stare să facă acest lucru și să nu coste foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *