Blog

Telefoane cu butoane pentru bătrâni, seniori și bunici

telefoane-butoane-mari-patrani-pensionari-seniori-bunici-taste

Telefoane cu butoane preferate in locul telefoanelor inteligente? Pare greu de crezut.

Telefoanele inteligente (smartphone) sunt aparate foarte populare, au capacități tehnice incredibile, dar acestea le-au făcut destul de complicate pentru un începător.

Ce poate părea o a doua natură pentru un tânăr, poate crea confuzie pentru o generație care a crescut înainte de apariția internetului.

Din nefericire, majoritatea producătorilor se adresează utilizatorilor experimentați, așa că e nevoie să cauți mai atent un telefon cu adevărat potrivit pentru cei mai în vârstă.

Un smartphone ar putea fi în continuare o alegere corectă, însă dacă doar convorbirile și mesajele scrise sunt importante, atunci un telefon clasic ar putea fi mai potrivit.

O să ne uităm în detaliu la ce reprezintă un telefon pentru o persoană în vârstă și o să vă sugerăm caracteristicile pe care să le căutați atunci când cumpărați un telefon pentru un senior.

Telefoane pentru cei în vârstă: Ce anume să căutăm?

Dacă sunteți în căutarea unui telefon potrivit pentru o rudă, o cunoștință, un senior sau un bunic, sunt câteva caracteristici ale acestuia de care ar trebui să țineți seama:

  • ușor de folosit. Un telefon destinat celor mai în vârstă trebuie să fie cât mai ușor de folosit. Interfața acestuia, navigarea prin meniuri, funcțiile telefonului, toate acestea trebuie să fie intuitive și clare. E de preferat ca meniul unui astfel de telefon să fie în limba română.
  • ecran suficient de mare, cu litere si cifre ușor de citit. Odată cu înaintarea în vârstă, acuitatea vederii scade, de aceea este important ca un telefon pe care îl cumpărăm unei persoane mai în vârstă să aibă un display suficient de mare, adaptat nevoilor.

Numele apelantului, numărul acestuia, nume sau numere din agendă, toate acestea trebuie să se vadă clar și să poată fi accesate cu ușurință, la nevoie.

  • baterie suficientă. În lumea telefoanelor inteligente, durata unei baterii e întotdeauna o provocare. Navigarea pe internet, jocurile, consumul de fișiere video sau audio, toate reduc din durata de viață a bateriei, un utilizator obișnuit reușind să descarce bateria telefonului inteligent în mai puțin de o zi.

Pentru telefoanele clasice bateria rezistă însă mult mai mult. Având în vedere că acestea sunt folosite doar pentru apeluri sau mesaje scrise, telefonul stă perioade mai lungi în standby, protejând astfel bateria. Unele telefoane reușesc să funcționeze, după o încărcare completă a bateriei, chiar și peste șapte zile.

  • dimensiuni decente. Telefoanele smart au ecrane din ce în ce mai mari pentru a permite utilizatorilor să vadă filme, să facă fotografii profesioniste, să se joace.

Dimensiunile bateriei sunt și ele din ce în ce mai mari.

În felul acesta, un smartphone devine din ce în ce mai greu, mai mare și mai dificil de ținut în buzunar.

Un telefon care se adresează vârstnicilor trebuie să fie exact opusul: de dimensiuni mai mici, mai ușor, cu o baterie care să țină mai mult și ușor de purtat în oricare buzunar.

inpriza.ro

1. Nokia 3310 (2017) – telefon clasic considerat de mulți cel mai bun telefon cu butoane

Un telefon clasic, binecunoscutul 3310 al celor de la Nokia, se dovedește actual și în prezent. Este păstrat designul vechiului model, dar sunt îmbunătățite softul și display-ul.

Bateria de 1.200 mAh poate oferi telefonului un standby de până la o lună. Are 80 de grame, se comercializează în două culori: albastru închis sau negru.

inpriza.ro

2. Allview D3 Senior – telefon cu taste mari pentru batrâni

Numele telefonului dezvăluie publicul țintă al acestuia. Conectivitatea acestuia este 3G. Pe spate, lângă cameră, are integrat un buton configurabil SOS. Printr-o simplă apăsare va fi inițiat imediat un apel către un contact predefinit anterior.

Telefonul este unul simplu, realizat din materiale durabile. Tastele sunt mari, meniul telefonului este simplu și intuitiv.

Bateria este suficient de mare, are 1.400 mAh, telefonul putând fi utilizat zile în șir.

inpriza.ro

3. Nokia 150 (2020) – telefon clasic, rezistent si aspectuos

Telefonul este creat în 2020 și asta se vede, designul este mult îmbunătățit față de modelele anterioare ale Nokia.

Tastele sunt ergonomice, suficient de mari. Materialele din care este realizat sunt de calitate, rezistente, exteriorul telefonului fiind un policarbonat durabil.

inpriza.ro

4. Panasonic KX-TU110 – buton SOS, recomandat persoanelor în vârstă, cu probleme de sănătate

Telefonul celor de la Panasonic se laudă cu rezistența la șocuri. Afișajul este destul de mic, de 1,77″, însă opțiunile din meniu, informații apelant, ora, se pot vedea cu ușurință.

Tastele sunt mari, la fel și cifrele de pe ele, sunt iluminate astfel încât să poată fi văzute și pe întuneric.

Și acest telefon are un buton de tip SOS, la apăsarea acestuia fiind inițiat un apel către un contact, sau mai multe, setate anterior. Cum funcționează acesta? La o simplă apăsare inițiază un apel către contactul 1. Dacă acesta nu răspunde continuă cu un apel către contactul 2, și tot așa până cineva din cei cinci contacți setați în prealabil răspunde.

inpriza.ro

5. Nokia 230 – ecran mare, pentru cei cu probleme de vedere

Este un telefon care arată foarte bine, cu o carcasă din aluminiu, subțire și elegantă și un ecran mai mare decât celelalte telefoane prezentate aici, dimensiunea acestuia fiind de 2,8″. În felul acesta și cei cu probleme de vedere pot folosi mai ușor acest telefon.

Dacă ecranul e mai mare, tastele sunt ceva mai mici, în felul acesta păstrându-se o dimensiune potrivită.

Telefonul poate fi cumpărat în trei variante de culoare: alb, gri sau negru.

inpriza.ro

6. Allview S8 Style – telefon negru, cu un design frumos, clasic

Este un telefon cu un aspect clasic și sobru, negru în întregime, cu taste albe.

Colțurile sunt rotunjite iar capacul din spate este realizat din sticlă. Nu este un telefon rezistent la șocuri, însă este un telefon care arată foarte bine.

Cei de la Allview au mai au oferit o funcție ce poate fi de folos persoanelor în vârstă: Se salvează un mesaj în telefon iar la apăsarea pentru mai mult de trei secunde a tastei 1, acel mesaj este transmis unui contact setat anterior.

inpriza.ro

7. Alcatel 1066D – telefon ușor, ieftin, cu taste ieșite în relief

În vremurile de glorie ale telefoanelor clasice, cei de la Alcatel aveau multe modele de telefoane pe piață.

Noi vă recomandăm un telefon clasic Alcatel, dual sim, foarte ușor, de doar 63 de grame.

Ecranul este mic, de 1,8″, tastele sunt ieșite în relief. Bateria este, însă, destul de mică, de doar 400 de mAh.

inpriza.ro

8. MaxCom Strong MM917 – telefon cu ecran mare, rezistent la șocuri și apă, cu o construcție solidă

Este un telefon solid cu o carcasă ce înglobează elemente de cauciuc pentru a-i spori rezistența.

Ecranul este mare, de 2,4″. Este ceva mai greu, are 124 grame, însă asta din cauza materialelor rezistente folosite.

Bateria este suficient de mare, are o putere de 2.400 mAh.

Este un telefon rezistent la apă, praf și șocuri.

inpriza.ro

9. Nokia 216 – Telefon ușor de folosit, cu aspect premium, pentru persoane în vârstă

Un telefon clasic lansat în 2016, este aspectuos, ușor (are doar 82 grame), cu butoane scoase în relief și cu un aspect premium.

Se comercializează în variantele dual sim / single sim și variantele de culoare alb / negru.

Pensionarii pot folosi ușor acest telefon, meniul fiind simplu și intuitiv, așa cum ne-a obișnuit Nokia, un plus al mobilului este greutatea sa mică, de doar 82 de grame.

inpriza.ro

10. CAT B26 – telefon rezistent, care nu se sparge dacă este scăpat pe jos

Ultimul telefon din seria noastră de recomandări este un alt telefon robust, rezistent. Testele au arătat că rezistă în apă până la 1,2 metri, timp de 35 de minute. De asemenea, telefonul a rezistat la căderi de la 1,8 metri pe beton, rezistă la praf și temperaturi extreme.

Bateria are 1.500 mAh și asta oferă în jur de 13 ore de convorbiri, 18 zile standby.

Uneori persoanele în vârstă mai scapă obiecte din mână, pentru acestea este recomandat un astfel de telefon

Telefonul este unul foarte rezistent și solid și din această cauză este ceva mai greu decât restul telefoanelor prezentate, are 150 de grame, fiind destul de rotofei.

inpriza.ro

Concluziile listei de telefoane cu taste pentru pensionari, bătrâni și seniori

Am prezentat 10 modele de telefoane clasice, cu butoane, fiecare având calitățile și atuurile sale: rezistență la șocuri, buton customizabil SOS, taste mari, ecran mare, durata mare de folosire oferită de baterie.

Toate aceste calități fac telefoanele potrivite pentru persoane în vârstă, seniori, bunici, acestea având nevoie de telefoane cu o interfață simplă și clară, cât mai ușor de folosit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *