Blog

Logitech G915: Combinația perfectă între eleganță și performanță în gaming

Este dificil să-ți imaginezi o tastatură de gaming wireless mai bună decât Logitech G915, chiar dacă prețul acesteia este destul de mare. Este un periferic elegant și atrăgător, cu switch-uri mecanice cu un sound satisfăcător, taste cu profil redus interesante, o bară completă pentru control fișiere media, două tipuri de conectivitate wireless și o durată generoasă a bateriei. Mai mult, nu este un model tenkeyless (fără tastele numerice), nu necesită baterii AA și nu necesită scurtături de tastatură plictisitoare pentru a înregistra macrocomenzi, cum se întâmplă în cazul tastaturilor cu număr redus de taste..

Cu excepția lipsei unui suport pentru încheietură (și, sincer, o tastatură atât de subțire și scumpă ar trebui să vină cu unul), există foarte puține lucruri de criticat la G915. Este absolut tot ce vă doriți să aveți la o tastatură de gaming wireless și este una dintre cele mai bune tastaturi mecanice pe care le poți cumpăra. Totuși, prețul este destul de mare, chiar și pentru un model atât de luxos, așa că trebuie să vezi clar care sunt atu-urile acestei tastaturi inainte să te hotărăști să o cumperi.

Design Logitech G915

Când Logitech a prezentat G915, un oficial a ținut o monedă lângă baza tastaturii, în scopul de a compara lățimea monedei cu cea a tastaturii. Este o realizare impresionantă pentru un model complet mecanic.

Tastatura este superbă, cu o finisare stil metal periat peste un șasiu de plastic solid. Există o coloană de taste macro în stânga, precum și trei taste de profil macro și un buton de înregistrare macro deasupra tastelor F1 până la F4. Deasupra tastelor F4 până la F8, vei găsi butoane pentru dongle USB și conectivitate Bluetooth, precum și Modul Joc (care dezactivează anumite taste în timpul jocului) și luminozitatea iluminării RGB.

Și, în partea superioară dreaptă, există o secțiune completă de taste media, completată cu un disc pentru volum. Tastatura în sine este superbă, cu o finisare stil metal periat peste un șasiu de plastic solid.

Un singur reproș aici este că cele cinci butoane suplimentare din stânga sunt, pentru cei mai mulți jucători, inutile în multe scenarii. Includerea lor mărește lungimea tastaturii. Poate conta dacă spațiul de pe biroul tău este limitat.

Taste

G915 folosește un tip nou de comutator – sau, mai precis, folosește trei. La fel cum jucătorii pot achiziționa tastaturi Corsair cu comutatoare Cherry MX Red, Brown sau Blue, ei pot alege și între comutatoarele GL Linear, GL Tactile și GL Clicky de pe G915. Aceste comutatoare mecanice cu profil redus își propun să ofere aceeași cursă a tastei ca și comutatoarele Romer-G ale Logitech, dar într-un ambalaj mult mai mic și mai elegant.

Am testat varianta GL Clicky și m-am bucurat de experiența cu aceste switch-uri. Fiecare comutator are o călătorie a tastei de 2,7 milimetri, o distanță de acționare de 1,5 mm și o forță de acționare de 50 gf, dar senzația fiecărui comutator este puțin diferită. GL Linear este silent și necesită să-l apăsați complet pentru a înregistra comenzile, GL Tactile este silent și acționează înainte să ajungeți la finalul cursei și GL Clicky este mai zgomotos și acționează înainte să ajungeți la finalul cursei.

Mai merită menționat că tastele Clicky par să fie puțin mai silențioase, sau par mai puțin intense, decât cele Blue de la Cherry.

Cu toate acestea, comutatoarele cu profil redus necesită să te obișnuinuiești cu ele. Tastele mai mici fac mai ușor să atingi accidental o tastă adiacentă, iar tastele Clicky au părut puțin mai rezistente decât Romer-G-urile de tip Brown.

Caracteristici Logitech G915

G915 rulează pe software-ul Logitech G Hub, care este destul de bun în ceea ce privește aceste programe. Puteți programa o varietate de diferite efecte de culoare, de la iluminarea pe taste la efecte reactive care se arată pe tastatură pe măsură ce tastați. Puteți înregistra, de asemenea, macrocomenzi și puteți configura profile pentru jocuri și programe individuale.

Spre deosebire de ofertele unor concurenți, G915 nu vă permite să reprogramați fiecare tastă de pe dispozitiv. Dar, deoarece aveți până la 15 taste macro suplimentare (cinci taste suplimentare, trei profile macro) cu care să lucrați, nu sunt sigur că ați avea nevoie cu adevărat să o faceți. Puteți, de asemenea, să personalizați care taste doriți să dezactivați în timpul Modului de joc, ceea ce ar trebui să vă ajute să reduceți riscul de a ieși dintr-un joc din greșeală.

Ca o tastatură mecanică de gaming wireless, G915 acoperă aproape perfect aproape toate zonele. În plus, cel mai mare avantaj al G915 este conectivitatea wireless. Puteți conecta dispozitivul printr-un dongle USB (care funcționează impecabil) sau prin Bluetooth (care, de asemenea, funcționează foarte bine – în funcție de cât de bine gestionează dispozitivele dvs. conexiunile Bluetooth). Teoretic, aceasta înseamnă că îl puteți conecta simultan la un PC și la un smartphone, sau la orice altă combinație de dispozitive vă place. Comutarea între ele este la fel de simplă ca apăsarea unui buton, iar ambele conexiuni funcționează de la distanță destul de mare.

Un alt avantaj este durata de viață a bateriei. Logitech susține că dispozitivul va funcționa până la 12 zile de joc (8 ore de folosire pe zi) cu funcții RGB activate sau până la 135 de zile cu iluminarea oprită. Reîncărcarea nu îți va strica experiența, poți folosi tatstatura în timp ce aceasta se încarcă, o tastatură este un dispozitiv staționar oricum.

Performanță

G915 a gestionat perfect fiecare joc în care am folosit-o. De fiecare dată când am activat o abilitate specială în Overwatch, sau am selectat o armată în StarCraft: Remastered, sau am lansat o vrajă în Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear, G915 a analizat comenzile mele cu precizie și instantaneu. Pentru jucătorii care joacă în mod competitiv, cred că tastele cu profil redus îi pot ajuta să lovească tastele importante rapid și repetat fără atât de mult timp de revenire ca în cazul switch-urilor mai mari.

Concluzie

Când Logitech a lansat prima sa tastatură mecanică wireless, G613, gamerii nu au fost foarte entuziaști. Nu avea o baterie reincarcabilă, nici iluminare RGB sau o control volum. Acum, G915 are toate aceste lucruri, plus un design incredibil de atractiv. Cu toate acestea, este dificil să treci peste prețul lui G915 – ai putea obține o tastatură cu fir cu majoritatea acelorași caracteristici pentru mult mai puțin.

Dar merită să cheltui atât de mulți bani pentru o tastatură, în special deoarece, spre deosebire de un mouse, este un dispozitiv static? Conectivitatea wireless este un lux, nu ceva care îți va schimba nivelul de performanță. Cu toate acestea, ca o tastatură mecanică de gaming wireless, G915 acoperă aproape perfect aproape toate caracteristicile. Dacă ești serios în privința unei configurații de gaming fără a face rabat de la performanță, fără a sacrifica funcționalitatea, acesta este perifericul pe care îl vei dori ca piesă centrală.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *