Blog

Nuphy Air60 review: tastatură compactă și elegantă, perfectă pentru Mac sau Windows.

Nuphy Air60 este una dintre cele mai bune tastaturi mecanice portabile pe care le poți cumpăra.

Este ușor de utilizat, bateria ține câteva zile, are o conectivitate excelentă și arată bine. Cu toate acestea, designul compact al tastaturii nu este pentru toată lumea.

PRO

 • Autonomie mare a bateriei.
 • Experiență placută de tastare.
 • Subțire și portabilă (perfectă pentru utilizatorii activi).
 • Design impresionant.
 • Comutare ușoară între 4 dispozitive diferite prin Bluetooth și dongle de 2.4 GHz.
 • Husa NuFolio V2 este ingenios proiectată ca husă și suport pentru iPad sau telefon.
 • Preț rezonabil.

CONTRA

 • Designul compact nu se potrivește tuturor (Tastatura are tastele destul de apropiate una de cealaltă, ceea ce poate fi incomod pentru persoanele cu mâini mai mari).
 • Există unele opțiuni mai ieftine.

Tastaturile mecanice: le iubești sau le urăști. Eu mă încadrez cu siguranță în prima categorie, așa că a fost foarte interesant să le văd câștigând popularitate în ultimii ani și să observ cum designul lor evoluează.

Tastatura NuPhy Air60 este subțire, ușoară și portabilă. Air60 are un design foarte elegant și este foarte confortabilă în utilizare. Se conectează rapid și ușor la orice dispozitiv compatibil cu bluetooth sau, folosind dongle-ul propriu, prin conexiunea de 2.4 GHz.
Nuphy Air60 este una dintre cele mai mici și mai silențioase tastaturi mecanice pe care le-am folosit. Și am folosit multe.

Design și construcție

Tastatura NuPhy Air60 are un design foarte elegant și este foarte confortabilă în utilizare. Se conectează rapid și ușor la orice dispozitiv compatibil cu Bluetooth. Este o tastatură mecanică wireless ultra-subțire inovatoare. În plus, are taste inter-schimbabile rapid (hot-swappable), ceea ce înseamnă că puteți schimba ușor switch-uri sau keycaps pentru o senzație diferită.

Nuphy Air60 este o tastatură mecanică ușoară și compactă, perfectă pentru cei care doresc un companion de călătorie pentru tableta și/sau smartphone-ul lor. Are o ramă ușor înclinată și piciorușe din cauciuc în fiecare colț pentru stabilitate și pentru a-i permite să funcționeze ca un companion pentru MacBook.

Se plasează între rândurile de taste ale unui MacBook, permițând în continuare accesul complet la trackpad. Inițial ți se pare că nu ai avea nevoie de o astfel de funcționalitate,  dar după ce am folosit-o drept companion pentru MacBook (momentan este așezată pe un MacBook Air din 2020), trebuie să spun că experiența este inedită și plăcută.

NuPhy Air60 deasupra tastaturii unui MacBook

Există o conexiune USB-C pe partea stângă și asta nu este o întâmplare. Dacă doriți să utilizați această tastatură cu un MacBook, cablul USB-C (inclus) mai scurt poate fi ușor atașat pentru o conexiune prin cablu.

Partea superioară a carcasei este din aluminiu solid, oferindu-i o senzație premium și ascunde o mare parte a plasticului de dedesubt.

NuPhy susține că utilizează cele mai subțiri keycap-uri sferice PBT din lume, care reprezintă un material superior în comparație cu keycap-urile din plastic ABS și este alegerea preferată a entuziaștilor de tastaturi. Tastatura are trei moduri de conectare: prin cablu, Bluetooth și o conexiune wireless 2.4 GHz cu latență redusă (utilizând un dongle USB). Puține tastaturi cu formatul de 60% au toate aceste funcții.

Nuphy Air60 – tastatura portabilă perfectă pentru persoanele active, în mișcare

Nuphy Air60 are trei moduri Bluetooth și se poate conecta la patru dispozitive, comutând la atingerea unui buton. Indiferent dacă utilizați calculatorul, tableta sau smartphone-ul, această tastatură funcționează pe toate. Așa cum am menționat, Air60 este extrem de subțire și ușoară, ceea ce o face ușor de transportat oriunde mergeți.

Testele NuPhy indică faptul că bateria încorporată de 2500mAh poate dura până la 48 de ore, ceea ce este suficient pentru utilizatorii în mișcare. Apoi o puteți schimba în modul „wired” atunci când trebuie să o încarcați la birou. Poate fi încărcată și utilizată în același timp, spre deosebire de produse precum Magic Mouse de la Apple.

Caracteristici și experiența de tastare

Eu am ales o tastatură cu switch-uri Gateron Brown Low-Profile (tactile). Acestea au o mică denivelare tactilă, dar cu siguranță mai puțin pronunțată decât la alte tastaturi cu profil normal. Fiind o tastatură low-profile experiența de tastare este mai rapidă și mai precisă, preferată de mulți. Încă mă obișnuiesc cu ea, dar până acum îmi place senzația. Pare, de asemenea, „mai rapidă” pentru jocuri în comparație cu switch-urile obișnuite. De aceea, cred că s-ar potrivi perfect cu un mouse wireless pentru gaming precum Logitech G305 sau cu Logitech G Pro X Superlight.

Cu toate acestea, designul ultra-subțire al NuPhy Air60 prezintă o problemă majoră în acest domeniu. Singurele comutatoare compatibile cu tastatura sunt comutatoarele mecanice Gateron Low-profile. Acest lucru înseamnă că, deși switch-urile sunt interschimbabile, în realitate sunteți limitat la cele trei opțiuni Gateron cu profil redus disponibile în prezent (Red, Blue, Brown).

What’s in the box? Ce se află în cutia NuPhy Air60: tastatura, două cabluri USB, Keycap/Switch puller, taste mac/win, picioruse rezerva, switch-uri alternative

Un dezavantaj potențial al NuPhy Air60 este că nu are tastatură numerică (la fel ca orice tastatură de 60%). Aceasta nu este neapărat un impediment pentru toată lumea, dar dacă aveți nevoie de o tastatură numerică pentru muncă sau școală, va trebui să căutați altundeva. În plus, tastele sunt destul de apropiate unul de celălalt, deci dacă aveți mâini mari, s-ar putea să găsiți tastatura puțin aglomerată. Acestea, însă, sunt doar mici inconveniente.

Experiența RGB este limitată pe Nuphy Air60 cu keycaps-urile standard

LED-urile RGB nu strălucesc deloc cu setul de keycap-uri Coast. Amatorii RGB pot achiziționa separat un alt set de keycaps nSA Shine-through PC Keycaps.

Nuphy Air60 cu keycaps transparente (nSA Shine-through), cumpărate separat

Dacă sunteți în căutarea unei tastaturi wireless portabile și ultra-subțiri, NuPhy Air60 este cu siguranță demnă de luat în considerare!

Cele două întrebări care îi preocupă pe toți în ceea ce privește o tastatură mecanică sunt cum se simte când tastezi și cum sună clickurile. Așadar, să începem cu primul aspect. Nuphy Air60 dispune de switch-uri Gateron tactile low-profile de tip brown, red sau blue, ceea ce în termeni simpli înseamnă că mecanismul mic aflat sub fiecare tastă are o distanță scurtă de deplasare și o acțiune rapidă pentru o experiență de tastare rapidă, fluentă și confortabilă.

Dar sunetul cum este? Switch-urile Gateron brown au un nivel mediu de zgomot, adică sunt suficient de puternice încât să fie clar că este o tastatură mecanică, dar nu atât de tare încât să deranjezi pe toată lumea din jurul tău. Există și alte opțiuni Gateron disponibile pentru acest model – red (linear), mai silențioase, și blue (clicky), mai zgomotoase – în funcție de cât de mult zgomot vrei să faci. În ansamblu, experiența de tastare este solidă și plăcută, dacă reușești să te obișnuiești rapid cu layout-ul diferit.

NuPhy Air60 Wireless Mechanical Keyboard pe standul NuFolio v2

Air60 are un sistem de iluminare RGB LED interesant, cu benzi pe fiecare parte, care pot fi controlate independent prin intermediul tastelor funcție, întrebare și săgeți. Benzile LED pot fi folosite și pentru afișarea anumitor setări, cum ar fi activarea blocării majuscule, modul de conectivitate și nivelul bateriei. Tastatura dispune și de mai multe animații predefinite și culori statice.

O altă caracteristică remarcabilă a acestei tastaturi este flexibilitatea sa în ceea ce privește conectivitatea. Modul Bluetooth este probabil unul dintre cele mai bune pe care le-am întâlnit în ultima vreme – este simplu, stabil și nu prezintă întârzieri sau probleme de reconectare, chiar și atunci când este conectat la mai multe dispozitive (suportă până la patru).

Pentru a economisi bateria, tastatura dispune de un mod de auto-sleep util, în care se oprește automat după șase minute de inactivitate și se trezește cu simpla apăsare a oricărei taste. Vorbind de durata de viață a bateriei, Air60 se numără și printre cele mai bune în acest aspect, rezistând aproape o săptămână de utilizare intensivă (cu LED-urile aprinse) înainte de a fi necesară încărcarea. Poate doar cel care tastează să aibă nevoie de energie suplimentară.

Nuphy Air60 are și un husă personalizată (vândută separat), care servește ca protecție și suport pentru tabletă sau telefon. Tastatura este conectată magnetic la husă, ceea ce conferă o senzație de securitate, dar și ușurință în înlăturare.

stand NuFolio v2 + NuPhy Air60 Wireless Mechanical Keyboard

NuFolio V2 are un design superb

NuFolio V2 nu numai că protejează tastatura, dar poate fi și transformată într-un suport atunci când este deschisă și pliată, oferind suport pentru toate modelele de iPad Pro/Air, iPad mini și iPhone etc. Este atât de simplu. Atunci când nu este folosită ca suport, NuFolio V2 protejează tastatura și vă permite să o transportați în geantă, menținând-o în siguranță. Arată și foarte frumos, culoarea galben strălucitor atrage atenția și se potrivește perfect cu bara de spațiu a tastaturii.

stand NuFolio v2 + NuPhy Air60 Wireless Mechanical Keyboard

Preț

Nuphy Air60 se află în partea superioară a gamei de prețuri pentru tastaturile mecanice, costând 99,95 dolari, plus încă 19 dolari pentru husa Folio, în cazul în care doriți. Desigur, există și opțiuni mai ieftine disponibile, dar aceasta este cea mai bună tastatură mecanică pentru iPad pe care am folosit-o. Adăugați la asta durata sa de viață excelentă a bateriei, conectivitatea excelentă și faptul că este ușoară, durabilă și extrem de portabilă și veți obține o valoare excelentă pentru banii cheltuiți.

Nuphy Air60: Cum o puteți cumpăra?

Am comandat tastatura (brown switches) de pe site-ul oficial al producătorului: nuphy.com. Am comandat și un set suplimentar de keycaps transparente.

După ce am achitat cu cardul am primit o confirmare pe mail, iar la ceva timp posibilitatea de a urmări pachetul (tracking al comenzii).

Comanda a fost făcută pe 1 iunie iar pachetul a ajuns prin curier (DPD) pe 12 iunie. Nu am plătit alte taxe suplimentare (TVA sau taxe vamale).

Merită să o cumpărați? Concluzii

Dacă sunteți nou în lumea tastaturilor mecanice, aceasta este o alegere excelentă pentru început. Este ușor și confortabil de utilizat și are o senzație de „clic” plăcută a tastelor, fără a fi prea zgomotoasă. Funcționează bine și arată bine în același timp.

De asemenea, este un companion excelent pentru iPad, în special pentru iPad mini, care în prezent nu dispune de o husă Apple Keyboard Case sau Folio dedicată. Deci, dacă sunteți în căutarea unui accesoriu pentru iPad în mod special, merită să aruncați o privire asupra acestei tastaturi.

Dacă doriți o tastatură mecanică ușor de utilizat, extrem de portabilă, cu o conectivitate excelentă, o durată de viață a bateriei foarte lungă și un aspect stilat, va fi greu să găsiți alta care să îndeplinească toate aceste cerințe.

Specificații

 • Dimensiune: 60% (60% din dimensiunea unei tastaturi standard)
 • Switches: Gateron Low-Profile Brown (tactile), Reds (linear) sau Blue (clicky)
 • Conectivitate: Bluetooth 5.0, 2.4 GHz sau conexiune cablu USB Type-C
 • Iluminare RGB: Iluminare completă RGB și lumini de funcții laterale
 • Compatibilă: Funcționează pe toate dispozitivele, are inclusiv taste Mac și PC interschimbabile incluse
 • Dimensiuni: 297.3 mm x 107.2 mm x 17.0 mm
 • Greutate: 453 grame

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *