Blog

Cum alegi cea mai bună cafetieră (filtru cafea)?

cele-mai-bune-cafetiere-filtru-de-cafea-rasnita

Nu poți face o cafea bună fără un filtru de cafea foarte bun. Chiar dacă ești iubitor al variantelor espresso sau cappuccino, cafeaua simplă făcută la filtru e cea mai răspândită și preferată variantă de cafea în toate gospodăriile.

Producătorii au înțeles că aceste cafetiere electrice sunt preferate de amatorii de cafea și au oferit acestora modele din ce în ce mai performante, smart, cu cât mai multe funcții.

Chiar și așa, funcțiile de bază sunt, în mare, aceleași la toate cafetierele: adaugi cafea, adaugi apă și un filtru și în câteva minute cafeaua este gata.

Cu toate acestea, diferențele între cafetiere sunt serioase și veți vedea în acest articol ce este important să căutați la următorul vostru filtru de cafea.

Ce este o cafetieră electrică?

O cafetieră electrică este un dispozitiv pentru prepararea rapidă a cafelei. Este un aparat foarte practic și ușor de folosit ce oferă posibilitatea preparării unei cafele în orice moment al zilei. Unele filtre de cafea au funcții smart, permițând programarea sau monitorizarea de la distanță a întregului proces.

Cum funcționează o cafetieră electrică?

Unele modele au filtrul de cafea încorporat și necesită curățarea acestuia, altele au filtru de hârtie, acesta fiind un consumabil la care renunțați după ce faceți cafeaua.

cafea-turceasca-filtru-cafetiera-aroma-gust

Pentru a alege aparatul ideal care să te ajute să faci cafeaua perfectă în fiecare dimineață trebuie să ții cont de câteva caracteristici:

  • Ușurință în utilizare și funcții suplimentare

Chiar dacă o cafetieră electrică este un dispozitiv simplu și foarte ușor de utilizat, există și modele care pot avea comenzi și funcții suplimentare: o funcție a aparatului care menține cafeaua caldă sau posibilitatea programării momentului în care cafeaua începe să se facă. Astfel vă puteți trezi dimineața și cafeaua să fie deja gata de câteva minute, fără intervenția nimănui.

Unele modele au un filtru permanent care necesită întreținere și curățare după fiecare folosire, dar asta înseamnă o economie față de cei obligați să cumpere filtre de hârtie.

  • Puterea

Cu cât filtrul tău de cafea este mai puternic și mai eficient, cu atât cafeaua se prepară mai rapid.

  • Temperatura

Există o temperatură ideală a cafelei și aceasta se află între 92 și 96 de grade Celsius. O apă care nu este suficient de fierbinte nu îți va dezvălui toate aromele cafelei, iar o apă prea fierbinte va da un gust de ars băuturi tale preferate. După ce este gata cafeaua trebuie menținută fierbinte la temperaturii între 80 și 85 de grade Celsius.

  • Capacitatea

Acest criteriu depinde foarte mult câți membri ai familiei consumă cafea. Pentru o familie numeroasă este logic faptul că e nevoie de o cafetieră cu o capacitate mare astfel încât toate cafelele să fie gata în același timp. Nu e deloc plăcut să aștepți să se facă și cafeaua ta, în timp ce ceilalți deja o savurează pe a lor.

  • Ușurința în curățare și întreținere

Este un criteriu important pentru că un filtru de cafea va fi curățat de foarte multe ori și este nevoie ca acest proces să nu fie greu sau neplăcut. Uitați-va cu atenție la recipiente și vedeți dacă aveți suficient loc pentru a le spăla și curăța.

  • Consumul de energie

O cafetieră electrică nu consumă foarte multă energie, cu toate acestea este important să verificați consumul și să îl comparați cu alte modele, mai ales dacă veți folosi aparatul să mențină cafeaua caldă, la o temperatură constantă, pentru perioade lungi.

  • Aspectul

Filtrul de cafea este un aparat care este folosit zilnic și se află la vedere, în bucătărie,  tot timpul. De aceea este de preferat să alegeți un filtru de cafea cu aspect plăcut, cu design reușit, care să se potrivească cu restul bucătăriei. O cafetieră metalică sau din oțel inoxidabil arată și mai bine și este și mai robustă decât o cafetieră din plastic.

  • Marca și prețul

Sunt câteva branduri care au tradiție în realizarea de filtre / cafetiere electrice și pe majoritatea le veți găsi printre recomandările de mai jos. Sfatul nostru este să evitați mărcile necunoscute, no-name, pentru că este posibil să vă alegeți cu un produs slab calitativ, și, pe termen lung, investiția să se dovedească neprofitabilă.

cafea-boabe-macinata-filtru-aroma-cafetiera

Alegeți filtrul de cafea care vi se potrivește cel mai bine!

Recomandări cafetieră electrică / filtru de cafea

inpriza.ro

1. Cafetieră digitalăStar-Light CTD-190TH, 900 W, 1L, Display LCD, Timer, Cana termos, Negru/Inox

Prima recomandare e o cafetieră produsă de Star-Light, o companie nouă, însă produsul e unul de calitate, cu numeroase funcții utile.

Momentul în care se face cafeaua poate fi programat în prealabil, astfel încât cafeaua să fie gata preparată chiar în momentul când vă treziți.

Capacitatea cafetierei este de 1 L, suficient de încăpătoare pentru a face dintr-o singură umplere a recipientului de apă, 3-5 cafele.

Afișajul este digital, ușor de utilizat. Aspectul filtrului de cafea este modern, cu linii curbate și zone metalice și se potrivește în orice bucătărie, clasică sau modernă.

Cafetiera utilizează filtre de hârtie numărul 4.

inpriza.ro

2. Cafetiera cu râșniță Russell Hobbs 22000-56, 1025 W, 1.25L, 12 cești, Negru/Argintiu

Cea de a doua cafetieră recomandată are o funcție în plus: poate măcina boabele de cafea și în felul acesta gustul cafelei va fi mai bun decât al celei făcute din cafea deja măcinată și ambalată. Puneți boabele de cafea în râșniță, alegeți tipul de măcinare, grunjoasă sau fină, apoi setați tăria și numărul de cești pe care le doriți. În câteva minute cafeaua va fi gata.

Și acest filtru de cafea permite programarea preparării cafelei pentru un interval de 24 de ore. Cafeaua este păstrată caldă timp de până la 40 de minute, apoi aparatul se oprește.

Filtrul este permanent și se curăță foarte ușor, nu este nevoie de filtre de hârtie.

Cafeaua se face în liniște, întregul proces este foarte silențios. Dacă restul familiei doarme, nu o să îi deranjați.

inpriza.ro

3. Cafetieră Philips Daily Collection HD7459/20, 1000W, cană din sticlă, afișaj LCD, aroma twister, cronometru, negru

Cei de la Philips au experiență serioasă în realizarea de cafetiere, recomandarea noastră fiind un filtru de cafea cu aspect clasic, potrivit pentru orice bucătărie.

Aparatul are o funcție de auto-oprire, oprindu-se automat la 30 de minute după ce cafeaua este gata.

O altă inovație specifică Philips este funcția Aroma Twister. Aceasta distribuie cafeaua, amestecând-o uniform, pentru un gust consistent, de la prima la ultima ceașcă.

Pentru cei mai nerăbdători există un sistem antipicurare care permite vasului în care se adună cafeaua să fie îndepărtat pentru a vă pune o cafea înainte ca întregul proces să fie gata.

Ca și la celelalte cafetiere, puteți programa momentul în care cafeaua va începe să se prepare.

Vasul și suportul de filtru pot fi spălate în mașina de spălat vase.

În această cafetieră se pot prepara între două și zece cafele, dintr-o cantitate de 1,2 L de apă. Cu toate acestea designul filtrului de cafea este compact, aparatul ocupând foarte puțin spațiu în bucătărie.

inpriza.ro

4. Cafetiera De'Longhi ICM2.1B, 1000W, 1.5L, 10 cești, sistem antipicurare, oprire automată, negru

Italienii de la De’Longhi sunt recunoscuți pentru produsele lor din domeniul preparării cafelei.

Recomandarea noastră este un filtru de cafea cu aspect clasic, simplu și plăcut, și cu funcții apreciate de toți iubitorii de cafea.

Are o putere de 1000W și puteți pune 1,5 L de apă.

Nu e nevoie să așteptați să fie gata cafeaua pentru că datorită sistemului antipicurare puteți savura băutura preferată chiar înainte ca aceasta să fie gata.

Filtrul este unul permanent, de nylon, foarte ușor de curățat.

Cafeaua este menținută caldă multe minute după ce procesul s-a încheiat.

inpriza.ro

5. Cafetieră Krups Grind &Brew KM832810, vas din sticlă, 1.25L, râșniță de cafea metalică, 3 setări, display digital, cronometru, negru/metalic

Chiar dacă este ceva mai scumpă, această cafetieră are o funcție specială: puteți măcina cafeaua.

Asta înseamnă o cafea cu aromă și gust intense în fiecare dimineață.

Puteți ajusta cantitatea și tăria cafelei.

Aparatul dispune de o râșniță conică de înaltă calitate ce asigură o măcinare rapidă și silențioasă.

Măcinarea se poate realiza în trei trepte.

Designul este modern, elegant, interfața dispune de un panou digital de control un ecran LED intuitiv.

Dispuneți de funcții precum „păstrarea la cald” , „oprire automată” sau „pornire programată”.

inpriza.ro

6. Cafetieră Electrolux EKF7700, 1080W, 1,375L, selector aroma, timer programabil 24 de ore, auto-off 40 min, corp inox

Aceasta este cafetiera cea mai încăpătoare.

Are loc pentru 1,375 L apă, asta înseamnă că poate face peste 10 cafele la o singură folosire.

Pornirea aparatului poate fi programată pentru un interval de 24 de ore iar aroma cafelei poate fi reglată printr-un selector de aroma.

Crește durata de preparare a unei cafele dar te asiguri că în felul acesta este extrasă toată aroma din cafeaua pusă la preparat.

După 40 de minute după ce cafeaua este gata aparatul se oprește, decuplîndu-se automat.

inpriza.ro

7. Cafetieră Bosch TKA6A044, 1.2L, selector aroma, antipicurare, oprire automată, program decalcifiere, roșu

O cafetieră cu funcții standard, pare o pată de culoare în bucătărie.

Aspectul e unul modern, obținut din combinarea culorilor roșu și gri.

Aparatul are o funcție de decalcifiere, aroma fiecărei cafele poate fi setată manual.

Este foarte ușor de curățat și de întreținut.

Rezervorul de apă este detașabil, îl puteți ridica de pe cafetieră și puteți merge cu el la robinet.

Puneți cantitatea de apă dorită și vă întoarceți cu el la filtrul de cafea.

inpriza.ro

8. Cafetieră Tefal Sense CM693110, 1000 W, 1.25L, capacitate 15 cești, funcție de păstrare la cald, sistem antipicurare, timer, alb

Multe gospodine preferă electronice de culoare albă în bucătărie.

Cafetiera celor de la Tefal bifează această cerință și arată foarte bine, potrivindu-se într-o bucătărie cu aspect modern.

Filtrul de cafea dispune de un ecran digital care afișează ora exactă și are butoane tactile foarte ușor de folosit.

Sunt prezente și celelalte funcții binecunoscute precum păstrarea la cald, setare aromă, sistem antipicurare sau timer.

inpriza.ro

9. Cafetieră Caso Germany, Coffee Taste & Style Thermo, carafă termoizolantă, touch control, afișaj led, funcție timer, funcție aroma, anti-drip, filtru detașabil, argintiu

Penultima recomandare e produsă de un brand german de renume, CASO Design.

Cafetiera arată foarte bine, carcasa este din oțel inoxidabil de înaltă calitate iar manevrarea aparatului este ușurată de afișajul led cu ceas și touch control.

Recipientul în care ajunge cafeaua gata făcută este termoizolant, reușind să păstreze temperatura cafelei pentru perioade foarte lungi.

Intensitatea gustului este reglată prin funcția Aroma.

Sunt prezente și alte funcții bine cunoscute: sistem antipicurare, programare.

inpriza.ro

10. Cafetiera 2-in-1 Caso Design, Coffee Compact Eelctronic, râșniță cafea încorporată, compactă, setare grad măcinare, funcție keep warm, oprire automată, timer, afișaj LCD, negru/argintiu

La final încă o recomandare de cafetieră cu râșniță de cafea boabe încorporată.

Alegeți gradul de măcinare a boabelor în funcție de tipul de cafea pe care îl doriți.

După 40 de minute de inactivitate, aparatul se oprește, însă în acest interval cafeaua este păstrată caldă.

Acest model are un controler electronic care menține apa la fix 96 de grade Celsius, temperatura ideală la care se face cafeaua.

Filtrul de carbon încorporat elimină impuritățile din apă, reține calcarul iar recipientul de sticlă rămâne transparent și curat pentru o perioadă foarte lungă.

Vasul în care se face cafeaua proaspătă este durabil, termorezistent și rezistă la șocuri.

Sursa de cafea poate fi reprezentată de cafea boabe pe care să le măcinați pe loc, dar aparatul are și un lăcaș în care puteți pune cafea deja măcinată.

inpriza.ro

Așadar din prezentarea celor 10 modele ați putut observa că cele mai multe au parte de câteva funcții de bază precum programare pornire, auto oprire, sistem antipicurare.

Aparatele ceva mai scumpe dispun și de un sistem de măcinare a cafelei în mai multe trepte de granulație, au afișaj led sau display LCD.

Ce știm sigur însă e că toate cele 10 modele pot oferi o cafea foarte bună ori de câte ori e nevoie.

cafea-ibric-cafetiera-filtru-magazin-pret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *