Blog

Cum să cureți corect ecranul televizorului LCD sau OLED

cum sa cureti ecranul

Cum să curățați ecranul televizorului LCD în 4 pași simpli

După ceva vreme veți observa că ecranul televizorului dumneavoastră nu mai arată la fel de lucios și strălucitor ca atunci când l-ați cumpărat. Fire de praf, zgârieturi ușoare, pete și alte impurități, toate se adună pe suprafața televizorului și devin deranjante.

Din fericire există o modalitate simplă de a restabili aspectul impecabil al ecranului televizorului și nu implică deloc produse speciale, scumpe sau greu de obținut.

Info ecrane LCD

Televizoarele LCD, OLED sau cele cu plasmă sunt subțiri și sunt realizate din materiale flexibile care pot fi ușor deteriorate, în special de substanțe chimice abrazive.

Este strict interzis să folosiți spirt pentru curățarea ecranului, substanțele care conțin alcool putând fi folosite doar în cazul televizoarelor foarte vechi, cu ecran de sticlă.

Deasemenea trebuie să vă asigurați că nu veți pulveriza lichid direct pe televizor. Acest lucru poate deteriora eranul sau poate provoca un scurtcircuit, dacă din greșeală pulverizați prea mult lichid.

De ce aveți nevoie pentru a curăța ecranul televizorului:

  • Lavetă microfibră sau o cârpă moale uscată;
  • Un sfert de cană de apă;
  • O sticlă cu pulverizator;
  • O jumătate de linguriță de detergent de vase.

Pasul 1: Opriți televizorul

Înainte de a începe orice curățare, cel mai bine este să opriți televizorul. În acest fel, cu ecranul stins, veți observa mai ușor locurile în care s-au acumulat praful și mizeria, petele.

Pasul 2: Ștergeți cu o cârpă uscată

Este de preferat să folosiți o lavetă din microfibre, dar dacă nu aveți, puteți folosi o cârpă moale fără scame și să ștergeți ușor ecranul, cu o mișcare circulară, îndepărtând astfel praful, murdăria sau scamele.

Cuvântul cheie al acestui proces este „ușor”, dacă frecați prea tare puteți afecta cristalele lichide din interiorul ecranului.

Un alt sfat de luat în seamă: nu folosiți prosoape de hârtie. Acestea pot zgâria ecranul și pot lăsa reziduuri.

curatare ecran tv monitorPasul 3: Încercați o cârpă umedă pentru petele mai pronunțate

Unele pete nu vor dispărea doar prin curățarea cu o cârpă uscată. Pentru acestea puteți încerca cu o cârpă umedă, fără scame. Aveți grijă să pulverizați apa direct pe cârpa cu care curățați, în niciun caz direct pe ecranul televizorului. Ștergeți apoi cu o mișcare circulară ușoară.

Pasul 4: Adăugați câteva picături de detergent de vase

Dacă televizorul dumneavoastră a fost pătat mai serios, e timpul să creați propria soluție de curățare a ecranului. Adăugați una-două picături de detergent lichid de vase la un sfert de cană cu apă, amestecați bine și puneți soluția pe o cârpă moale. Ștergeți ușor pata, apoi ștergeți din nou suprafața cu o cârpă uscată din microfibre.

Sunt câțiva agenți chimici de care trebuie să vă feriți. Nu utilizați niciun produs care să conțină amoniac, alcool etilic, acetonă, acid etilic sau clorură de metil.

Aceste elemente pot deteriora definitiv stratul protector al ecranului LCD. Acela;i lucru este valabil și în cazul monitoarelor sau al tabletelor.

Dacă v-ați preocupat de aspectul ecranului televizorului, mai există un element al acestuia care adună multe pete, reziduri, impurități. Ne referim la telecomanda televizorului.

Cum curățăm telecomanda?

Pentru a curăța telecomanda, scoateți mai întâi bateriile și scoateți capacul protector al acestora. Întoarceți telecomanda cu capul în jos și încercați să o scuturați ușor pentru a îndepărta firimituri sau murdărie ce s-ar putea afla în jurul butoanelor.

Apoi luați o cârpă moale umezită în apa cu două picături de detergent de vase, așa cum am descris la pasul 4, dar înainte de a șterge telecomanda cu ea, aveți grijă să o stoarceți bine, încât să rămână doar umezită ușor. Folosiți cârpa pentru a curăța ambele părți ale telecomenzii, acordând o atenție specială zonelor unde s-a acumulat mizerie.

Puteți găsi în magazin multe soluții de curățare a televizoarelor, însă unele dintre ele sunt destul de scumpe.

În acest articol v-am învățat cum să curățați televizorul cu o cheltuială minimă și cu grijă pentru ecranul acestuia. Cele mai importante lucruri de ținut minte: folosiți cârpe fine, moi, nu stropiți ecranul cu chimicale care îl pot deteriora, nu apăsați pe acesta și nu-l stropiți cu mult lichid.

info util

RECOMANDĂRILE NOASTRE

...mai multe modele de televizoare găsiți pe eMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *